OTVORENO PISMO ZAPOSLENIH U BOLNICI MELJINE DUŠKU KNEŽEVIĆU: Na traženu pomoć nikada niste odgovorili!

V.V.

02. 11. 2022. u 14:41

Zaposleni u Bolnici Meljine uputili su otvoreno pismo vlasniku Atlas grupe Dušku Kneževiću, navodeći da su od privatizacije promenili tri direktora i dva stečajna upravnika, radili u najtežim uslovima, bez adekvatne medicinske opreme, sa minimalnim primanjima, bez dovoljno medicinskog i nemedicinskog kadra, a opstali su zahvaljujući istrajnosti i beskrajnoj volji zaposlenih na čelu sa dr Oliverom Elez.

ОТВОРЕНО ПИСМО ЗАПОСЛЕНИХ У БОЛНИЦИ МЕЉИНЕ ДУШКУ КНЕЖЕВИЋУ: На тражену помоћ никада нисте одговорили!

Foto: V.V.

U otvorenom pismu je takođe navedeno da su se više puta obraćali i Kneževiću i menadžmentu Atlas grupe, ali pozitivne odgovore niti traženu pomoć nikad nisu dobili.

- Dok smo mi branili Hipokratovu zakletvu, radili u uslovima nedostojnim čoveka, Vi ste uživali u luksuzu. Osećaj odgovornosti i humanosti nikad nas nije napustio, čak i kada nismo primali zarađeni lični dohodak, a posao smo obavljali savesno, što se za Vas svakako ne može reći.

Podsećaju takođe da je stečaj u Bolnicu koja je sada na ivici gašenja uvela Elektroprivreda Crne Gore na račun dugovanja, a ne dr Elez.

– Novac, 19 hiljada evra, koji je isplaćen na račun dugovanja za lični dohodak dr Elez, ona je usmerila za kupovinu preko potrebne medicinske opreme. Ko je Vama omogućio ili onemogućio da radite i gradite neka ispita sudstvo. Pravda je spora ali dostižna. Nadamo se da ćete svi vi odgovarati pred licem pravde za svu štetu koju ste naneli ovoj ustanovi i ovom gradu. Grad Herceg Novi srdačno prima svakog putnika namernika, a Vi ste Vašim delovanjem tj. nedelovanjem, pokazali da Vaše namere nisu dobre nego opasne za ovu ustanovu a samim tim za svakog građanina Herceg Novog.

U zaključku, radnici Bolnice Meljine ponavljaju da je njihov jedini cilj da pruže adekvatno lečenje svojim sugrađanima i da imaju ista prava kao i njihove kolege u ostalim zdravstvenim ustanovama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna