ZA ODBRANU BOLNICE MELJINE: Novljani najavili blokadu graničnog prelaza Debeli brijeg

V.V.

01. 11. 2022. u 18:22

U NEDELjU 6. novembra odbornici hercegnovskog parlamenta, predstavnici izvršne vlasti i građani, blokiraće granični prelaz Debeli brijeg kako bi još jednom poslali poruku Vladi Crne Gore da hitno nađe rešenje za status bolnice Meljine.

ЗА ОДБРАНУ БОЛНИЦЕ МЕЉИНЕ: Новљани најавили блокаду граничног прелаза Дебели бријег

Foto: V-V-

Ovo je saopšteno na konferenciji za novinare koju su zakazali odbornici sa predsednikom Skupštine Ivanom Otovićem. Stečajni upravnik produžio je za sedam dana  rok o postupnom zatvaranju bolnice u Meljinama. Odbornici od Vlade Crne Gore očekuju da Bolnicu Meljine uključi u sistem javnog zdravstva i to kroz zakup neke druge bolnice, za šta ne postoje prepreke, naglasio je Ivan Otović.

– Organizovaćemo blokadu upozorenja, a biće prisutni svi predstavnici političkih partija i drugih organizacija. Očekujemo veliki odziv Novljana i pozivamo sve sugrađane, jer ne smemo dozvoliti da nam se Bolnica zatvori ili da egzistira u ovakvim uslovima – poručio je Otović uz obećanje da od zahteva neće odustati, jer je krajnje vreme da se u Podgorici pozabave ovim problemom.

Objasnio je i da su Novljani prinuđeni da blokiraju granični prelaz, a o narednim koracima blagovremeno će obaveštavati javnost.

- Blokada je pokazatelj da ozbiljno shvatamo ono što smo usvojili na 10. redovnoj sednici SO i da ćemo istrajati u našim namerama sve do pronalaženja rešenja – zaključio je Otović.

On je komentarisao i pasivnost državnog vrha kada je reč o ovom problemu koji traje više godina.

– Možda nismo toliko važni, možda ne znaju da reše ovaj problem, a možda nas do sada nisu ni shvatili dovoljno ozbiljno. Ali mi ne moramo da razmišljamo zašto oni neće da se brinu o nama, nego moramo da ih nateramo da shvate da Bolnica Meljine mora da funkcioniše i bude uvedena u sistem javnog zdravstva – bio je izričit Otović.

Naš cilj je da zaštitimo interese grada i građana Herceg Novog, bila je poruka potpredsednik Opštine Mirka Mustura.

Problemi u Bolnici Meljine biće tema sutrašnjeg zasedanja Komisije za praćenje i kontrolu privatizacije.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju