BOKSER IZ CRNE GORE ŠVERCOVAO KOKAIN VREDAN MILIJARDU DOLARA? Uhapšen kada je pokušao da napusti Ameriku

Novosti online

31. 10. 2022. u 20:55

AMERIČKO Ministarstvo pravde optužilo je danas bivšeg boksera teške kategorije iz Crne Gore Gorana Gogića za trgovinu 22 tone kokaina u vrednosti od preko milijardu dolara, piše Rojters.

БОКСЕР ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ШВЕРЦОВАО КОКАИН ВРЕДАН МИЛИЈАРДУ ДОЛАРА? Ухапшен када је покушао да напусти Америку

Foto: Jutjub/NBC10 Philadelphia

Gogić je uhapšen u nedelju uveče, dok je pokušavao da se ukrca na let za Cirih sa aerodroma u Majamiju.

Tužioci su teretili Gogića po tri tačke za kršenje saveznog zakona. Za svaku tačku predviđena je obavezna kazna od najmanje 10 godina zatvora i moguća doživotna kazna.

On je optužen za trgovinu 22 tone kokaina, vrednog više od preko milijardu dolara, koji je zaplenjen 2019. godine. Ta akcija američke policije se smatra jednom od najvećih zaplena kokaina u SAD.

Tom prilikom je zaplenjeno 19.930 kilograma (22 tone) kokaina sa tri komercijalna teretna broda 2019. godine, uključujući 17.956 kilograma (19,8 tona) sa MSC Gajane dok je bio usidren na pomorski terminal Paker Avenju u Filadelfiji.

Tužioci su rekli da su zaverenici transportovali kokain u Evropu iz Kolumbije preko američkih luka, koristeći dizalice i mreže noću za podizanje droge na teretne brodove koji su se približavali gliserima duž ruta brodova.

Složena operacija zahtevala je poznavanje posade svakog broda, podataka o ruti i lokaciji, kao i da li je bilo mesta za skladištenje droge u kontejnerima koji su već bili na brodu, rekli su tužioci.

Prema sudskim dokumentima, Gogić je nadgledao logistiku, koordinirajući sa članovima posade, kolumbijskim krijumčarima i evropskim pristaništima kako bi imao koristi za sebe i svoje kartele sa Balkana.

Prema onlajn evidenciji, Gogić je bio bokser od 2001. do 2012. godine, pobedio je u 21 meču i izgubio četiri, uz dva remija.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)