MI SMO SE OPREDELILI ZA ZAPADNU STRANU: Krivokapić "uči" Srbe koja im je matična država

V.K.

28. 10. 2022. u 20:34

BIVŠI šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić na današnjem Odboru za bezbednost i odbranu govorio je o "crnogorskim Srbima".

МИ СМО СЕ ОПРЕДЕЛИЛИ ЗА ЗАПАДНУ СТРАНУ:  Кривокапић учи Србе која им је матична држава

Foto: V: Kadić

- Ovo je njima matična država, ovde su njihovi preci ginuli za ovu državu, a ne za koju drugu. Oni su pod ovom zastavom koja se danas omalovažava ginuli na Vučijem dolu zajedno sa nama. Niko ne želi da vas istera nego se ja ubih da vas sačuvam za ovu državu i da imate od nje čak i više nego ja - kazao je Krivokapić.

On je dodao da je važnije da Srbi budu za ovu državu više nego on.

- Oni zaokreću na krivinama. To se dešavala Srbima u Hrvatskoj i Bosni, da ostanu na političkoj dolini na svoju štetu. To je moja prijateljska sugestija, pa ćete brzo videti jesam li vam bliži ja, ili neko preko granice. Zapamtite to. Kad čujete da je problem tablice i RKS ili KS, onda je ta bliskost ozbiljna opasnost. Godine 2016. nije niko iz SDP-a kačio DF-u državni udar, zna se odakle su došle informacije. Nije to bio SDP. Ali sad su druga vremena - kazao je Krivokapić.

U obraćanju je govorio i o ratnoj situaciji u Evropi.

- Nema prostora za emotivne i političke zanesenosti. U ratu uvek imate dve strane. Crna Gora se opredelila za zapadnu stranu, budimo precizni - naglasio je Krivokapić.

 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (15)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a