PODLI PLAN DPS-a: Odluka zbog koje danas nisu glasali za izbor sudija Ustavnog suda je neverovatna

Novosti online

21. 10. 2022. u 12:17

VRH DPS-a pomirio se sa izbornim porazima u nedelju na lokalnim izborima u 14 opština u Crnoj Gori, pa sada spremaju alternativni plan kako da opstrukcijom odlože poraz, otkriva BORBA.

ПОДЛИ ПЛАН ДПС-а: Одлука због које данас нису гласали за избор судија Уставног суда је невероватна

Foto V. K.

Prema informacijama, od izvora iz DPS-a, njihov plan je da kada izgube izbore u Podgorici, ali i u velikoj većini drugih gradova, žalbama zatrpaju Ustavni sud koji je trenutno u blokadi i ne može da donosi odluke.

Zbog toga je DPS odlučio da danas u Skupštinu ne glasa za predložene kandidate za sudije Ustavnog suda, jer ne žele da odblokiraju tu instituciju u susret izborima u nedelju.

Njihov plan je da po gubitku izbora, podnošenjem ustavnih žalbi na izborni proces u nedelju dovedu do blokade države.

Pošto Ustavni sud ne može da donosi odluke jer nema kvorum, DPS želi da tom pat pozicijom nastavi neustavno da vlada u Opštinama u kojima izgubi u nedelju i nakon izbornog poraza, jer konačni rezultati izbora u nedelju ne mogu biti proglašeni dok Ustavni sud ne da konačnu odluku.

Pošto Ustavni sud ne funkcioniše, to znači da rezultati izbora ne mogu biti proglašeni do daljeg, pa DPS želi da na taj način nastavi da vlada tamo gde izbore izgubi.

"Podli plan opstrukcije DPS-a"

Kako saznaje portal "Borba", o ovom planu već se razgovaralo u vrhu DPS-a i zato je donesena odluka da poslanici te partije danas ne glasaju za izbor sudija Ustavnog suda, jer žele da državu drže u institucijalnoj krizi kako bi nastavili nelegitimno da vladaju.

Dritan izneo šokantne podatke

PREMIJER Dritan Abazović podneo je krivične prijave Specijalnom državnom tužilaštvu protiv više bivših visokih funkcionera Predraga Boškovića, Damira Šehovića, Osmana Nurkovića... da su pričinili višemilionsku štetu dodelom funkcionerskih stanova i stambene pomoći.

Ovu vest on je saopštio na konferenciji za medije, dodajući da je prilikom transporta građe Vlade prema Državnom arhivu nestalo više registratora.

V. K.

- Zahvalan sam ljudima u Državnom arhivu koji su uredno to ustvrdili i obavestili GSV s obzirom na to da mi dve godine želimo da dođemo do svih papira, a to je nemoguće jer je deo građe uništen ili otuđen. Vlada Duška Markovića je donela odluku da se unište svi tonski zapisi sa sednica! Radi se o zapisima od 2010. do 2020. Ranije je civilni sektor podneo sličnu prijavu ovoj, ali je bivši GST Milivoje Katnić ocenio da nema elemenata da postupa. Mi smo prosledili dokumentaciju, sa svim dokazima - kazao je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili