"NEMA RAZLOGA ZA PANIKU": Izveštaj EK o napretku Crne Gore malo bolji, smatra Abazović

Tanjug

13. 10. 2022. u 12:06

PREMIJER crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović ocenio je danas da je Izveštaj Evropske komisije (EK) o napretku Crne Gore za ovu godinu "malo bolji u odnosu na prethodni", kao i da je za to više zaslužna prethodna nego njegova vlada.

НЕМА РАЗЛОГА ЗА ПАНИКУ: Извештај ЕК о напретку Црне Горе мало бољи, сматра Абазовић

Foto: Jutjub/Skupština Crne Gore

- Mogu da konstatujem da je ovaj izveštaj bolji, istina malo bolji, ali bolji nego prethodni i tri ključne stvari koje nisu realizovane su odgovornost državnog parlamenta - rekao je Abazović na sednici vlade otvorenoj za javnost.

Pohvalio je borbu protiv organizovanog kriminala, navodeći da imamo određene pomake kad je u pitanju ekonomija i stabilizacija javnih finansija.

- Spoljna politika je 100 odsto usklađena sa EU, tu smo najbolji. Nema razloga za paniku - rekao je Abazović, očekujući da će biti odblokiran rad Ustavnog suda.

Abazović je konstatovao da je gro obavljenog posla uradila prošla vlada, da ovoj, kako je kazao, nije pripalo puno od toga i kada je reč o spoljnoj politici i drugim politikama.

- Sada treba dati gas da nađemo konsenzus o preostalim pitanjima, posebno oko Ustavnom suda. Sada imamo mogućnost za to, jer imamo 19 kandidata i poslali bismo poruku da bez obzira na to što to nismo uradili u roku, hvatamo korak - rekao je Abazović.

Primetio je, međutim, da se predstavljalo da će izveštaj biti mnogo lošiji.

BONUS VIDEO:

MILO SA ŠKALjARCIMA: Abazović o vezama vlasti Crne Gore sa kriminalcima i kriminalnim radnjama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)