DRŽI ZEMLJU KAO TAOCA Drašković: "Đukanović kidnapovanjem mandata za sastav nove Vlade produbio političku krizu"

V. K.

04. 10. 2022. u 16:00

FUNKCIONER Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta Petar Drašković kazao je da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović kidnapovanjem mandata za sastav nove Vlade produbio političku krizu u Crnoj Gori.

ДРЖИ ЗЕМЉУ КАО ТАОЦА Драшковић: Ђукановић киднаповањем мандата за састав нове Владе продубио политичку кризу

Foto: DF

- Svima je jasno da on nema pravo da drži zemlju kao taoca, potire Ustav i krši osnove legaliteta i legitimiteta. Očigledno Đukanović želi voditi lični rat protiv Skupštine Crne Gore jer, sve su prilike, ima problem sa demokratijom. Njegovi saradnici bi trebalo da podsete predsednika na, suštinski, deklarativnu ulogu koju ima u sistemu vlasti - kazao je Drašković, ocenjujući da je zato potrebno što pre naći rešenje za takvo destruktivno ponašanje.

- Ničija bahata samovolja ne može biti jača od volje naroda iskazane na izborima i nesporne parlamentarne većine - zaključio je Drašković na Tviteru.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja