PARLAMENTARNA VEĆINA U CG MENJA ZAKON O PREDSEDNIKU: Mandatara predlaže predsednik Skupštine?

Novosti online

04. 10. 2022. u 10:38

STARA parlamentarna većina (DF+Demokrate+URA) ovih dana razmatra promene seta Zakona o predsedniku Crne Gore, a naročito oko toga ko ima ingerencije da predlaže mandatara za sastav Vlade, nezvanično saznaje Borba.

ПАРЛАМЕНТАРНА ВЕЋИНА У ЦГ МЕЊА ЗАКОН О ПРЕДСЕДНИКУ: Мандатара предлаже председник Скупштине?

Foto: Printscreen

Tako će, prema saznanjima, mandatara za sastav Vlade Crne Gore moći da predloži i predsednik Skupštine.

Podsećamo, Crna Gora se nalazi u novoj političkoj krizi kada je predsednik Crne Gore Milo Đukanović odbio da da mandat lideru Demosa Miodragu Lekiću za sastav nove Vlade. Đukanović je tada kazao da ne veruje da postoji parlamentarna podrška za Vladu Miodraga Lekića iako se 41 poslanik usaglasio da će mu dati podršku u Plenumu.

Ovakav potez je juče najavio i poslanik Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratskog fronta Jovan Jole Vučurović koji je kazao da će parlamentarna većina uskoro, izmenama i dopunama Zakona o predsedniku, urediti njegovu poziciju u ustavno-pravnom sistemu, tako da neće više biti prostora za razna proizvoljna tumačenja, niti za inicijative poput ove o skraćenju mandata Skupštine.

- Imamo 41 poslanika parlamentarne većine i pred nama je još niz važnih odluka, a oni koji su nas glasali 30. avgusta upravo i očekuju da povlačimo hrabre i mudre poteze od kojih zavisi budućnost države i bolji život građana - kazao je Vučurović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki