MILOŠEVIĆ ŠEST SATI SASLUŠAVAN: Bura zbog hapšenja direktora Uprave carine, za koje on tvrdi da se nije ni dogodilo

V. KADIĆ

03. 10. 2022. u 06:00

DIREKTOR Uprave prihoda i carina Crne Gore Rade Milošević saopštio je da nije priveden niti uhapšen u akciji Specijalnog državnog tužilaštva u Nikšiću, uprkos tome što su se premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić nakon toga oglasili porukom da niko u Crnoj Gori neće biti povlašćen!

МИЛОШЕВИЋ ШЕСТ САТИ САСЛУШАВАН: Бура због хапшења директора Управе царине, за које он тврди да се није ни догодило

Foto Vlada CG

Prema saznanjima "Novosti" Milošević je šest sati zadržan u policiji pokušavajući da objasni istražiteljima kako je u Upravi prihoda i carina tekao postupak čuvanja i spaljivanja oduzetih cigareta iz Slobodne zone Luke Bar, ali, navodno, on nije imao objašnjenje gde su i kako nestali paketi vredni gotovo milion evra. On je pušten na slobodu, ali su mu inspektori Specijalnog policijskog odeljenja oduzeli mobilni telefon. Razlog njegovog hapšenja, kao i još osoba jeste sumnja da su oni bili uključeni u sistem krijumčarenja cigareta, koje je država oduzela u magacinima Luke Bar, a koje su u tri navrata spaljivane u pećima nikšićke Železare i fabrike "Javorak" u tom gradu.

Nakon izlaska na slobodu Milošević je saopštio da se odazvao pozivu policije u svojstvu građanina i pružio svu potrebnu dokumentaciju koja je od njega tražena na uvid.

- Podržavam akciju SDT-a i policije u cilju rasvetljavanja ovog i svih slučajeva iz nadležnosti Uprave prihoda i carina i stojim na raspolaganju da pružim sve neophodne informacije u cilju rasvetljavanja potencijalnih nezakonitosti jer je to u zajedničkom interesu, navodi se u reagovanju, dodajući da razume da se informacije sa bombastičnim naslovima o njegovom hapšenju plasiraju medijima, jer to odgovara određenim krugovima i kriminalnim grupama koje su povezane sa organizovanim švercom cigareta.

- U svojim prethodnim izjavama koje se tiču šverca, upravo sam ja nagovestio o kakvim se grupama radi i na šta su sve spremne da bi ponovo došle do zaplenjene robe.

Foto Vlada CG

Milošević ističe da nije slučajno što se takvi naslovi odnose na osobu koja je postigla "najbolje rezultate u istoriji borbe protiv krijumčarenja cigareta u Crnoj Gori za najkraće moguće vreme, zbog čega je Crna Gora dospela na prvo mesto u Evropi".

- Napominjem da je za pet meseci mog mandata, zaplenjeno cigareta više nego zadnjih 30 godina - kazao je Milošević, dodajući da je sve odluke sprovodio u skladu sa zakonom.

- Uprava prihoda i carina ima blizu 1.200 zaposlenih, ja kao njen direktor sam spreman da snosim odgovornost ukoliko se utvrdi kršenje bilo koje zakonske procedure.

BORBA

Država vladavine prava u kojoj će svi imati jednaka prava i obaveze je ideal za koji se borimo i izborićemo se. Ni po babu, ni po stričevima. Stajemo na kraj švercu cigareta, napisao je premijer Dritan Abazović, na "Tviteru".

Foto Vlada CG

SDT: GDE JE KAMION PUN CIGARETA

Iz Specijalnog državnog tužilaštva saopštili su da postoji sumnja da su službenici Uprave prihoda i carina, u subotu, bez adekvatnih mera obezbeđenja predviđenih procedurama za uništenje, i u saradnji sa drugim fizičkim i pravnim licima, preuzeli i izveli kamion pun cigareta predviđenih za uništenje, kojim se nisu uputili ka konačnom odredištu - skladištu i fabrici M construction u Nikšiću, kao mestu uništenja.

Saopšteno je da je istražnim radnjama obuhvaćen veliki broj lica, a da će tužilac doneti odluku nakon analize brojnih dosad prikupljenih dokaza i onih čije je prikupljanje u toku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)