ABAZOVIĆ ODGOVORIO MILU: Iza Đukanovića stoji organizovani kriminal

Novosti online

01. 10. 2022. u 21:49

PREMIJER Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je večeras gostujući u "Slobodnoj zoni" sa Dražnom Živkovićem na TV PRVA da je očekivano da Milo Đukanović daje izjave o njemu da je ruski i srpski agent i da takve izjave uglavnom daju ljudi koji su na kraju političke karijere.

АБАЗОВИЋ ОДГОВОРИО МИЛУ: Иза Ђукановића стоји организовани криминал

Foto: EPA

- Ja neću reći da iza Đukanovića stoje super sile već da iza njega stoji organizovani kriminal. Đukanoviću ne ostaje ništa drugo nego da svoju političku bratiju brani optužujući druge da napadaju državne interese. Svakako, mi ćemo nastaviti i suzbijaćemo sve nelegalne aktivnosti u Crnoj Gori čuvajući njen interes, a Đukanović i ekipa se u tome više ne mogu prepoznati - kazao je Abazović.

Logičan je sled događaja smena Mila Đukanovića i logično je da inicijativa o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore nije dobila podršku, smatra on.

- To njega nervira. On ne vodi procese u Crnoj Gori i to je dobro. Mi smo imali 41 glas oko rebalansa i time smo konstituisali većinu. Imamo i dalje aktivnu poziciju vezanu za predlog novog mandatara. Ako Đukanović želi da se služi Ustavom, on treba da da mandat. On je iskoristio u ovom momentu jednu od mogućnosti – ili da predloži mandatara ili da predloži skraćenje. On je uradio drugo. A opet postoji druga solucija - podvlači Abazović.

Đukanović, da je mogao da raspusti Skupštinu, davno bi je raspustio, kazao je Abazović i dodao da Đukanović više ne može da uzurpira vlast.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)