NASTAVLJENA SEDNICA O RAZREŠENJU DANIJELE ĐUROVIĆ: "Imenovanja u Sudskom savetu važnija od političkog nadgornjavanja"

V.K.

30. 09. 2022. u 20:15

SEDNICA Skupštine, na čijem je dnevnom redu razrešenje šefice Skupštine Danijele Đurović, nastavljena je večeras.

НАСТАВЉЕНА СЕДНИЦА О РАЗРЕШЕЊУ ДАНИЈЕЛЕ ЂУРОВИЋ: Именовања у Судском савету важнија од политичког надгорњавања

Foto: V.K

Sednica je počela 2. septembra, ali je potpredsednica Skupštine Branka Bošnjak dala pauzu na zahtev Demokratskog fronta.

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić rekao je da su uložili mnogo napora da parlamentarna većina od 30.avgusta vodi državu napred, i da se formira nova vlada u Crnoj Gori. On je pitao Đurović da li je spremna da ako se Milo Đukanović odluči na protivustavni potez i krene na parlament, odmah raspiše predsedničke izbore i brani Ustav Crne Gore. Pitao je Đurović i da li će uraditi sve što može da se izabere nova, 44.Vlada, kako se dogovorila parlamentarna većina, posebno da premijer bude Miodrag Lekić.

- Očekujemo pozitivan i jasan odgovor, uložili smo mnogo energije i ne želimo da nam projekat koji vodi DPS u opoziciju a bogami neke i negde drugo, propadne zbog jednog pojašnjenja, ukazao je Mandić. 

Đurović je naglasila da su imenovanja u Sudskom savjetu važnija od političkog nadgornjavanja. 

Mi političari moramo služiti javnom interesu, lični i partijski interesi moraju ostati u drugom planu, iako mi je jasno da je taj ideal teško dostići, rekla je Đurović. 

BONUS VIDEO:

MILO PONOVO NAPADA SRBIJU I RUSIJU: Oglasio se posle rekordno kratke sednice Skupštine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

„NE ČUJEM TE OD MIG-OVA“: Milan Knežević brutalno odgovorio poslaniku DPS, na njegovo tužakanje Briselu (FOTO)