MILOŠ MEDENICA SE TERETI ZA PREBIJANJE POLICAJCA: "Palicom mu koleno slomite, ili čekićem, zagarantovano svaka kost u koleno puca“

Novosti online

27. 09. 2022. u 10:05

SPECIJALNO tužilaštvo proširilo je istragu protiv Miloša Medenice za još jedno krivično delo – sprečavanje dokazivanja.

МИЛОШ МЕДЕНИЦА СЕ ТЕРЕТИ ЗА ПРЕБИЈАЊЕ ПОЛИЦАЈЦА: Палицом му колено сломите, или чекићем, загарантовано свака кост у колено пуца“

Printscreen/Tviter

Po spisima podgoričkih medija, on je u avgustu 2020. godine preko telefona pretio policajcu Mladenu Boškoviću da lažno svedoči u predmetu koji je Osnovno tužilaštvu u Kolašinu formiralo protiv njegovog prijatelja Ivana Jeknića.

„Nakon saznanja da je njegov prijatelj Ivan Jeknić napao policijske službenike Predraga Rakočevića i Mladena Boškovića, dana 8. 8. 2020. godine prilikom intervencije u ugostiteljskom objektu „Balkan“ u Kolašinu, te da će u vezi sa tim biti pokrenut krivični postupak, dana 13. 8. 2020. godine u telefonskoj komunikaciji uputio pretnje policijskom službeniku Mladenu Boškoviću kako bi on i njegov kolega Predrag Rakočević, kao svedoci događaja, dali izjavu postupajućem tužiocu koja bi osumnjičenom Ivanu Jekniću pogodovala u krivičnom postupku“, piše u spisima predmeta.

Televizija Vijesti došla je i do sadržine pretnji koje je navodno tom prilikom uputio Medenica.

„Nije sve uniforma, ima život i posle uniforme, greota je da momak zbog vas ide u zatvor. Dobro razmisli, ionako vas niko ne voli, da može očekivati da ih neko pljuje i napadne, nije Jeka sam, ima i on društvo“.

Miloš Medenica se tereti i da je naredio prebijanje policajca Boškovića. Zbog toga mu se prvom naredbom na teret stavlja i da je počinio krivično delo – teška telesna povreda putem podstrekavanja.

„Neka ga za početak dobro izlome, pa ćemo viđeti kako se bude ponašao. Kad ga obale, s palicom mu koljeno slome, ne treba mu metak ništa, ili čekićem, zagarantovano svaka kost u koljeno puca“, piše u spisima predmeta.

Miloš Medenica kao organizator kriminalne grupe, čiji je član prema dokazima istražitelja postala i njegova majka, bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, tereti se za još pet krivičnih dela koja je počinio od 2019. godine i to – stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično delo „krijumčarenje“, nedozvoljeno držanje oružja, zatim omogućavanje uživanja opojnih droga i „navođenje na protivzakonit uticaj“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije