MILO U STRAHU DA ĆE PRIPADNICI KLANA "PROPEVATI": Medojević o zahtevu za izručenje osumnjičenih za ubistvo Vukotića

V. K.

27. 09. 2022. u 07:39

LIDER Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da će, kao što je i najavio pre dva dana, Ministarstvo pravde Crne Gore pokušati da izvuče pripadnike narko-klana iz Turske zbog straha Mila Đukanovića da će pod pretnjom doživotnih robija "propevati" i otkriti prave nalogodavce.

МИЛО У СТРАХУ ДА ЋЕ ПРИПАДНИЦИ КЛАНА ПРОПЕВАТИ: Медојевић о захтеву за изручење осумњичених за убиство Вукотића

Foto: Arhiv VN/DF

On postavlja pitanje zašto Ministarstvo pravde traži hitno izručenje članova narko-klana, "a da u Crnoj Gori ne postoji nikakav postupak protiv njih za ubistvo Vukotića."

- Očigledno se radi o pritisku Đukanovića da se svi crnogorski državljani što pre isporuče Crnoj Gori kako ne bi zatražili status zaštićenog svedoka i razotkrili veze kavačkog klana sa vrhom ANB, policije i DPS-a. Logično bi bilo da je GST Novović hitno pošao u Istanbul i izvršio uvid u obimni dokazni materijal koji je prikupila turska policija i uspostavio profesionalnu saradnju i mešovito tursko-crnogorski istražni tim koji bi do kraja doveo ovu istragu. Žalosno je da Dritanova Vlada postaje servis kavačkog i škaljarskog klana i nastavlja politiku DPS-a koji je državu stavio u funkciji logistike i zaštite poslova narko-klanova. Ministar pravde u tehničkom mandatu je morao javnosti dati odgovore zašto radi za Đukanovića i narko-kartele i izvršava njihova naređenja. Odmah da ih razočaram, minimalne su šanse da će Turska izručiti tražena lica jer se istraga bavi i vezama crnogorskih i turskih narko-kartela protiv kojih se vodi više krivičnih postupaka. Ostaje Đukanoviću i Lazoviću da sa strepnjom čekaju ko će od uhapšenih postati svedok saradnik, jer će suočeni sa doživotnom robijom mnogi propevati - poručio je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024