MEDOJEVIĆ UPUTIO PISMO TUŽIOCU: Kolege iz Istambula da odgovore na pitanja oko Vukotićevog ubistva

V.K.

26. 09. 2022. u 16:48

JEDAN od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević uputio je pismo Glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću povodom ubistva Kotoranina Jovana Vukotića.

МЕДОЈЕВИЋ УПУТИО ПИСМО ТУЖИОЦУ: Колеге из Истамбула да одговоре на питања око Вукотићевог убиства

Foto DF

Njegovo pismo prenosimo integralno.

- Imajući u vidu da su istražni organi Turske, u jednoj sjajnoj i brzoj akciji otkrili počinioce teških krivičnih dela povodom likvidacije Vukotića, vođe škaljarskog narkoklana, u Istanbulu, koristim ovu priliku da vas zamolim za odgovore na sledeća pitanja:

1. Da li ćete tražiti izručenje crnogorskih državljana koji su osumnjičeni da su kao pripadnici kavačkog narkoklana organizovali, pripremali i izvršili teško krivično delo ubistva u Turskoj ili ćete prepustiti turskim kolegama da okončaju istragu i vode krivični postupak u Turskoj, imajući u vidu već prikupljeno mnoštvo dokaza i činjenicu da su u čitavu operaciju bili umešani i turski narko klanovi?

2. Da li ćete sa vašim saradnicima u najkraćem roku posetiti vaše kolege u Istanbulu i razmeniti saznanja i dokaze o delovanju ovog narkokartela i njihovim vezama sa turskih narkokartelima?

U okviru međunarodne saradnje koje PzP ima sa naših sestrinskim partijama iz IDU, ja sam došao do nekih saznanja koja ukazuju da su turski istražni organi rasvetlili ovaj slučaj i došli do ozbiljnih materijalnih dokaza koji mogu biti od koristi i vašem tužilaštvu u istragama koje vodite protiv narkokartela u Crnoj Gori.

Cenim da je značaj ove akcije turske policije dragocen i za borbu državnih organa Crne Gore protiv organizovanog kriminala, a posebno zbog neverovatnih tehnoloških mogućnosti turske policije koje mogu biti korisne iz neke važne istrage u Crnoj Gori.

Molim Vas da mi odgovorite na ovaj zahtev u primerenom roku, jer javnost treba da zna, šta GST radi povodom ovog slučaja u Turskoj. Siguran sam da odgovori na ova pitanja ne mogu negativno uticati na istrage, već samo osnažiti podršku javnosti i političkih partija i Parlamenta borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala u Crnoj Gori.

BONUS VIDEO:

ALBANSKI HULIGANI ZGROZILI SVE: Urinirali na nadgrobni spomenik Srbima i čekićem udarali po njemu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a