ŽELJKO ŠAPURIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBI: "Bog je veliki, pravda je tu"

V. K.

21. 09. 2022. u 19:38

POZNATI crnogorski fotoreporter Željko Šapurić oslobođen je optužbe da je vređao predsednicu Sudskog saveta Vesnu Simović Zvicer.

ЖЕЉКО ШАПУРИЋ ОСЛОБОЂЕН ОПТУЖБИ: Бог је велики, правда је ту

Foto: V. K.

Policija je prijavu protiv Šapurića (angažovan u podgoričkom dnevnom listu „Dan“)  podnela na osnovu izjave Dajane Simović Vujović, koja je bratanična oštećene, da bi sudija Prekršajnog suda u Nikšiću Milena Vračar oslobodila krivice Šapurića da je prekršio Zakon o javnom redu i miru. Policija je protiv Šapurića pokrenula prekršajni postupak zbog „drskog i naročito uvredljivog ponašanja“ prema predsednici Sudskog savjeta Vesni Simović Zvicer. Ona u junu 2021. godine prijavila policiji u Nikšiću da ju je NN lice vređalo i napalo ispred kafića „Lenoks“, (vlasništvo proslavljenog boksera Ratka Draškovića) a označavajući na društvenim mrežama Šapurića kao napadača. Njena bratanična Dajana Simović Vujović, koja je bila glavni svedok oštećene i zbog čije izjave je policija protiv Šapurića podnela  prijavu, na današnjem ročištu  je rekla da lično nije čula niti videla da je Šapurić vređao Simović Zvicer već da joj je to rekla „druga osoba“ čije ime  nije htela da kaže, jer ta osoba ne želi da bude svedok. 

- Šapurića ne poznajem, ali ga poznaje osoba koja mi je to rekla, a koja nije htela da bude svedok i ne želim da je imenujem. Te njene reči sam prenela tetki (Vesni Simović Zvicer). Jedino ja treba da se izvinim Šapuriću, a i tetki što sam prenela reči druge osobe zbog čega je došlo do ovog postupka, kazala je ona.

U završnoj reči Vesna Simović Zvicer je istakla da, imajući u vidu izjavu svedoka kojeg je ona predložila, misleći na Simović Vujović, predlaže da se Šapurić oslobodi odgovornosti. Predstavnik policije Marko Dacić rekao je da odluku  o odgovornosti okrivljenog ostavlja sudu na ocenu.

- Desilo se ono što sam govorio čitavo ovo vreme, nisam kriv i sud je presudio u moju korist. Ipak, u mom rodnom gradu sam osramoćen jer sam označen kao nasilnik. Nisam takav čovek i to moji sugrađani znaju. Proveo sam mnogo besanih dana i noći kako bi dokazao svoju nevinost. Bog je veliki, pravda je tu. Sačuvao sam obraz sebi kao i porodici, rekao je Šapurić.

BONUS VIDEO: U LAŽI SU KRATKE NOGE - Draginja tvrdi da je "pravoslavna Crnogorka", dokumenta je demantuju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)