DF SPORAN, BEČIĆ PAŠE? Cilj je stabilna evropska i evroatlanska većina

V. K.

10. 09. 2022. u 06:00

EVROPSKA unija i SAD ne vide Demokratski front kao pouzdanog partnera u budućoj Vladi Crne Gore.

ДФ СПОРАН, БЕЧИЋ ПАШЕ? Циљ је стабилна европска и евроатланска већина

Foto V. Kadić

Ovakav stav imali su i ranije visoki predstavnici Vašingtona i Brisela, tvrdeći da Crnoj Gori trebaju "proevropske partije", smatrajući da uz stranke bišeg režima Mila Đukanovića treba dati šansu i pobednicima poslednjih izbora i to samo Demokratama Alekse Bečića. Ovo se, prema nezvaničnim saznanjima, čulo i na poslednjem sastanku predstavnika poraženih snaga na izborima 2020. godine sa zapadnim diplomatata. Cilj je, kako su naveli, da se u parlamentu konstituiše stabilna evropska i evroatlanska većina kako bi država izašla iz duboke institucionalne, ekonomske i bezbednosne krize.

- Samo vlada sa DF može se efikasno obračunati sa mafijom i sprovesti neophodne reforme - kaže za "Novosti", jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević. - Verujem da će Evropska unija podržati svaku demokratski izabranu vladu Crne Gore, a posebno onu koju će voditi DF.

Delegacija Evropske unije zajedno sa zapadnim ambasadama člnica Evropske unije u Crnoj Gori, pozvala je juče sve političke aktere da se uključe u širok i konstruktivan dijalog kako bi se izgradio konsenzus i zajedno radilo na usvajanju i implementaciji reformi koje se odnose na EU. Oni su istakli hitnu potrebu imenovanja sudija Ustavnog suda, članova Sudskog saveta i VDT.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula kazao je da će obnavljanje procesa pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji ići teško ako sastavljanje vlade bude zavisilo od partija koje ne dele evropske vrednosti.

KORIST NARODA PRE FUNKCIJE

LIDER Demokrata Bečić saopštio je da se "u korist države i naroda Crne Gore" odriče funkcije premijera i šefa crnogorskog parlamenta. Među prvima ovu odluku pozdravili su u Ujedinjenoj Crnoj Gori, članici pobedničke koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade