DRAGINJA BI PRETRESLA HRAMOVE: U Crnoj Gori se ne smiruju optužbe protiv SPC, pa i da je nabavljala oružje

V. KADIĆ

27. 08. 2022. u 07:00

MITROPOLIJA crnogorsko-primorska očekuje da se optužbama da je uoči izbora 2020. nabavljala automatske puške zarad izazivanja sukoba u državi, koje je na osnovu navodne komunikacije pripadnika "škaljarskog klana" preko "Skaj" aplikacije lansirao kontroverzni "M portal", pozabave nadležni državni organi koji će dati "dostojnu i pravednu ocenu".

ДРАГИЊА БИ ПРЕТРЕСЛА ХРАМОВЕ: У Црној Гори се не смирују оптужбе против СПЦ, па и да је набављала оружје

Poklonici cetinjskoj svetinji često su meta ektremista / Foto D. Milovanović

I dok Crkva odgovara mirom i pozivom da se svi navodi ispitaju u okviru državnih organa, ostaci režima Mila Đukanovića zajedno sa ekstremističkim krugovima ne posustaju u hajci na sveštenstvo SPC. Kao "lansirna rampa" prljave kampanje najčešće se koristi "M portal", koji se tokom kratkog veka svog postojanja proslavio objavljivanjem zapisa navodne komunikacije kriminalaca, bez navođenja porekla ovih zapisa.

Poslanik DPS Predrag Bošković, nekadašnji ministar odbrane koga je premijer Abazović u Skupštini označio kao jednu od ključnih ličnosti za destabilizaciju Crne Gore, uputio je povodom nepotvrđenih optužbi na račun SPC inicijativu za kontrolno saslušanje direktora Uprave policije Zorana Brđanina i direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Sava Kentere.

- To je važno za prikupljanje svih informacija vezanih za pripremanje oružane pobune sa elementima terorizma uoči izbora 2020. godine - naveo je Bošković, dodajući da će insistirati na otkrivanju sprege između delova pojedinih verskih zajednica, političkih partija i kriminalnih klanova.

Više državno tužilaštvo u Podgorici, u međuvremenu, formiralo je predmet povodom objavljenih transkripata, a u DPS-u traže hitnu i transparentnu istragu.

Draginja Vuksanović Stanković, Foto skupstina.me

Draginja Vuksanović Stanković

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, poznata po napadima na SPC i njene vernike, predlaže da državni organi ispitaju ulogu SPC, pozivajući čak i na pretres manastira!

- Što se čeka sa naredbama za pretres? Nema teže optužbe od one za oružani otpor - poručila je Vuksanović Stanković.

CRKVA JESTE NAORUŽANA - KRSTOM

PODGORIČKI sveštenik Branko Tapušković odgovorio je na pozive da se pretresu crkve i manastiri:

- Da, koristimo "sveoružje Božje", "mač duha koji je reč Božja", zaštićeni "štitom vere", propovedamo i širimo istinu i pravdu Božju, ne ljudsku, naoružani svim ovim prethodno nabrojanim. I još pride Časnim krstom. Sve ćete to "oružje", gospodo, naći u svakoj, pa i najmanjoj parohijskoj ili manastirskoj crkvi, gde se služi Sveta liturgija i gde se sabira narod Božji. A vi, ako želite, izvolite, pretresite, a mi ćemo se moliti Gospodu da nađete to "oružje". Biće i vama korisno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije