NOVI NISKI UDARCI CRNOGORACA: Traže da se frontmenu "Beogradskog sindikata" zabrani ulazak u zemlju

V. KADIĆ

17. 08. 2022. u 07:43

GRAĐANSKA inicijativa ,,21. maj“ koja pod svoje okrilje okuplja crnogorske nacionaliste, uputila je inicijativu ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću i direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu da se Feđi Dimoviću, frontmenu grupe "Beogradski sindikat" zabrani ulazak u Crnu Goru, kao i Bošku Obradoviću, predsedniku Srpskog pokreta Dveri, koji je poslanik i predsednik poslaničke grupe tog pokreta u Narodnoj skupštini Srbije!

НОВИ НИСКИ УДАРЦИ ЦРНОГОРАЦА: Траже да се фронтмену Београдског синдиката забрани улазак у земљу

Foto P. Mitić

– Imajući u vidu ukupne javne nastupe gospodina Feđe Dimovića, perjanice (frontmena) grupe ,,Beogradski sindikat“ i činjenicu da koncerti ove muzičke grupe i medijska oglašavanja njenih članova veoma često, nažalost, podstiču nacionalizam i produbljuju podele u Crnoj Gori, pozivamo vas da razmotrite mogućnost izricanja mere zabrane ulaska u Crnu Goru iz razloga nacionalne i unutrašnje bezbednosti – navodi GI ,,21. maj“ u inicijativi čiji su potpisnici Marko Pejović, Andrej Nedović, Aleksandar Saša Zeković, Miodrag Backović i Ljubomir Filipović.

Oni naglašavaju da se na koncertima ,,Beogradskog sindikata“ ne uvažava činjenica da je država Crna Gora priznala i prihvatila nezavisnost Kosova, ododajući da se, na potpuno neutemeljen način, često senzacionalistički i sa namerom da se podstiče uznemirenje i panika kod građana, pa i njihove podele, govori se o unutrašnjim i međuetničkim odnosima u Crnoj Gori.

- Tako je nedavno rečeno da je ,,Herceg Novi najveći srpski grad u Boki“. Nije ispravio novinarku medija ,,Jadran Novi“ da je njegova grupa navodno snimila ,,himnu borbe protiv agresije nad srpskim narodom u Crnoj Gori“ već je, naprotiv, prihvatio i afirmisao takvu tezu i dodatno istakao da mu je drago što je njegova pesma bila delić borbe za slobodu (srpskog) naroda u Crnoj Gori koja je konačno završena (nedavnim) potpisivanjem, kako navode tzv. Temeljnog ugovora.

Inicijativa se odnosi i na Boška Obradovića, predsednika Srpskog pokreta Dveri, koji je poslanik i predsednik poslaničke grupe tog pokreta u Narodnoj skupštini Srbije.

- Njegovi nastupi su takvi da direktno idu u prilog podrivanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Crne Gore. Više puta je javno ponovio da je ,,Boka Kotorska najlepši deo Srbije“ najavljujući da će Crna Gora opet biti u ,,jednoj državi“ sa Srbijom, a da će se Crnogorsko primorje zvati – postati ,,srpsko primorje“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije