PRVI POZIV U 15.22: Uprava policije Crne Gore - Patrola stigla za tri minuta

M. Sekulović

17. 08. 2022. u 00:39

POVODOM navoda građanina da je prvi poziv uputio policiji na Cetinju u 15.22 časova, obaveštavamo javnost da je Uprava policije, radi utvrđivanja tačnog činjeničnog stanja, a shodno i ranijoj najavi, preko Odeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije izvršila detaljne projere poziva i registrofona.

ПРВИ ПОЗИВ У 15.22: Управа полиције Црне Горе - Патрола стигла за три минута

Crnogorska policija / Foto D. Milovanović

Podsećamo da, suprotno pojedinim navodima u medijima i na socijalnim mrežama, Uprava policije nijednom nije saopštila da su navodi građanina netačni, već da će se izvršiti dodatne provere poziva i usklađenost registratora vremena na registrofonu i uređaja sa kojih su građani pozivali, kao i dalje provere listinga, uz napomenu da je svaki razgovor snimljen i da su njeni službenici odmah upućeni na teren, saopštila je kasno u utorak veče Uprava policije Crne Gore, povodom objava na društvenim mrežama o terminima u kojima su građami obaveštavali policiju o masakru na Cetinju.

-Posledično, službenici Odeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije su utvrdili da uređaj registrafon koji se nalazi u Odeljenju bezbednosti Cetinje ima satelitsko odstupanje od +4 minuta i 35 sekundi. Tom analizom je utvrđeno i da je prvi poziv na registrafonu evidentiran u 15:27 i 24 sekunde, a koji je trajao 34 sekunde, što odgovara tačnom vremenu od 15:22 i 49 sekundi. Drugi poziv je upućen sa drugog broja i evidentiran je u 15:28 i 35 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15:24, a trajao je 18 sekundi. Treći poziv je uputio isti građanin koji je uputio prvi poziv, a koji je na registrofonu evidentiran u 15:30 i 27 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15:25 i 52 sekunde i trajao je 21 sekundu, tvrde iz policije uz napomenu da je nakon prijema poziva, službenik u Dežurnoj službi odmah preko veze obavestio kolege i dao im podatke o prijavljenom događaju.

-Kako je tada usledio još jedan poziv, službenik je ručno zabeležio vreme od 15.30, a koje je zavedeno u policijskim evidencijama i spisima kao vreme prijema poziva u vezi događaja. Naglašavamo da sve navedeno ne menja činjenično stanje – policija je upućena na lice mesta odmah nakon pomenutog prvog poziva i službenici Uprave policije su za oko tri minuta bili na mestu događaja, kao što je već prethodno i saopšteno, a što potvrđuju i ostali prikupljeni dokazi, kažu iz Uprave policije uz tvrdnju da rade u otežanim uslovima, što je samo jedan od brojnih problema sa kojima se novo rukovodstvo nosi uporedo sa tekućim poslom.

-Međutim, to ne dovodi u pitanje posvećenost i profesionalnost pripadnika Uprave policije na svim nivoima da u svakoj situaciji, a posebno ovako gnusnom zločinu, budu u službi zaštite građana, poretka ali i same institucije. U tom okviru, odgovorno se pristupa proveri svakog segmentna i otvoreno komuniciramo sve što su nesporno utvrđene činjenice, a apelujemo ponovo na medije i zainteresovanu javnost da imaju razumevanja i za uslove u kojima se radi, prakse koje utiču na brzinu komunikacije Uprave policije, ali i na procedure koje se odnose na utvrđivanje okolnosti i činjenica ovog zločina, kažu iz policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)