ŽELEZARCI IZ NIKŠIĆA NE PRISTAJU NA OTKAZE: Turci bi spakovali kofere za 25 miliona evra

V. K. / I. D. S.

17. 08. 2022. u 07:51

RADNICI nikšićke Železare primaće naknade u visini 90 odsto zarade do 1. septembra, a ukoliko se do tada ne reši njihova višegodišnja agonija 229 ljudi odlazi kući.

ЖЕЛЕЗАРЦИ ИЗ НИКШИЋА НЕ ПРИСТАЈУ НА ОТКАЗЕ: Турци би спаковали кофере за 25 милиона евра

Foto I.D.S

Turski "Toščelik" spreman je da spakuje kofere i ode iz fabrike ali pod uslovom da je novi investitor preuzme za 25 miliona evra. U toku su pregovori sa predstavnicima kompanije "Neksan" i Elektroprivrede Crne Gore. Radnici ne napuštaju fabriku i dalje protestuju obučeni u iste majice sa istom porukom - brojem 229, koji označava broj otkaza koji su pripremljeni!

Predsednik Sindikata Železare Ivan Vujović kazao je da turski "Toščelik" nastavlja pritiske na radnike, nakon što je jedan od zaposlenih dobio pretnju otkazom ukoliko se kamioni ne sklone sa teretne kapije. Kazao je i da su radnici ogorčeni i prete mnogo većom radikalizacijom.

- Pozivamo i apelujemo na državu da ovu situaciju što pre reše, jer ovo stanje kakvo je sad je neodrživo - poručio je Vujović.

- Neka svi znaju da radnici neće dozvoliti da oni dele otkaze kako su zamislili. Poručujemo im da se opamete i da budu ozbiljni u ovim pregovorima sa EPCG, jer njima je u interesu da odu iz ovog grada i ove fabrike - zaključio je Vujović.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević ocenio je da bi Vlada trebalo da isplaćuje minimalac od 450 evra radnicima "Toščelika" do rešenja statusa bivše fabrike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna