POLICIJA DOŠLA ODMAH NAKON POZIVA: Načelnik Odeljenja bezbednosti o masakru na Cetinju

M. S.

13. 08. 2022. u 20:15

ŠEF Odeljenja bezbednosti Cetinje Dalibor Šuban, govoreći o tragediji na Cetinju, kazao je da je policija juče odmah došla na lice mesta i preduzela sve radnje da ga obezbedi.

ПОЛИЦИЈА ДОШЛА ОДМАХ НАКОН ПОЗИВА: Начелник Одељења безбедности о масакру на Цетињу

Foto: S. Đokić

- Ako je događaj prijavljen u 15 i 30 časova, a službenici u 15.33 bili na licu mesta, uspjeli da obezbede u kratko vrijeme lice mesta, da zaštite građane od mogućih posledica delovanja izvršioca krivičnog dela, teško je izneti stav da policija nije reagovala na vreme, kazao je Šaban uza TV "Vijesti".

Šaban je kazao da je vreme od momenta kada Vuk Borilović počeo sa ubistvima "otprilike oko 15.23", ali da to treba da se utvrdi i "gde je on prema sadašnjim podacima prvo na monstruozan način lišio života dvoje maloletne dece, a nakon toga upućuje hice u majku koja je podlegla kasnije povredama".

- Radi dolaska specijalizovane jedinice koja je obučena za rešavanje najtežih bezbednosnih situacija i da zaštiti građane koji su se nakon pucnjave nalazili u blizini lica mest - kazao je on.

Kako je objasnio Šaban, otežavajuća je sama karakteristika terena, te da u tom naselju postoji mnogo kuća koje su na maloj udaljenosti i da je izvršilac koristio poluautomatsku lovačku pušku koja je po karakteristikama upravo za te uslove opasna.

- Na lice mesta je odmah pristupio redovan sastav OB sa interventnim sastavom iz drugih gradova. Uspeli smo da sve preventivne aktivnosti usmerimo na sprečanje težih krivičnih dela - kazao je Šaban. 


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju