ABAZOVIĆ POSETIO ZGARIŠTE: Kupujemo dva helikoptera, vatrogascima sledi nagrada

B. Dabić

11. 08. 2022. u 20:22

PREMIJER Crne Gore Dritan Abazović nakon što je danas obišao lokalitet između Bara i Ulcinja koji je prethodnog dana zahvatio požar velikih razmera najavio je kupovinu dva helikoptera za gašenje požara koji bi imali višestruku namenu.

АБАЗОВИЋ ПОСЕТИО ЗГАРИШТЕ: Купујемо два хеликоптера, ватрогасцима следи награда

Foto: B. Dabić

- Treba ih uzeti na kredit. To je solucija. Za Crnu Goru druge solucije nema. Priče o kanaderima nisu realne jer je to mnogo skupa oprema za nas. Oni koji danas kritikuju zašto nemamo opremu su zapravo krivci zašto nemamo funkcionalna dva aviona - kazao je Abazović podsećajući da je i u prethodnoj vladi podržao inicijativu da se remontuje oprema za gašenje požara.

Foto: B. Dabić

- Nadam se da u novembru i decembru kada bude predlog budžeta za narednu godinu da će logika svih biti drugačija, i da ćemo podržati da se u budžet inkorporiraju i izdvoje sredstva za nabavku opreme koja služi za požarnu sezonu - kazao je premijer dodajući da treba obezbediti bolje uslove za Direktorat za vanredne situacije.

- Kao i u Boki država će obezbediti nagradu za sve koji su učestvovali u gašenju požara - kazao je Abazović 

Premijeru Abazoviću, ministru MUP-a Filipu Adžiću, predsedniku Opštine Bar koji su obišli područe zahvaćeno požarom, načelnik Službe zaštite i spašavanja Bar Darko Vidaković predočio je kako su gasili veliki požar u predgrađu Bara gde ima mnogo kuća, a teren je uglavnom  nepristupačan.

- Srećan sam što nijedna kuća nije izgorela. Te kuće se nalaze u šumi. i u tome ne bismo uspeli da nam nisu pritekle u pomoć kolege iz drugih opština, VCG, vatrogasci Luke Bar, Dobrovoljno društvo Krtoli - kazao je  Vidaković uz podsećanje da je u paklenoj noći između srede i četvrtka u gašenju velikog požara učestvovalo 100 vatrogasaca, a na terenu je bilo 47 vozila.

- To je već sila koja je mogla da ugasi požar. Da nismo imali ispomoć, ko zna šta bi bilo... U trenutku kad sam dolazio na požar, razmišljao sam  “desetak kuća sigurno ide”. To je bila prva pomisao. Ni jedna nije izgorela. To je sreća - kazao je Vidaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)