HRVATSKA IPAK NEĆE POMOĆI CRNOJ GORI: Zbog sopstvenih potreba ništa od kanadera

Novosti online

11. 08. 2022. u 15:04

IAKO su u sredu iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore najavili dolazak jednog specijalnog protivpožarnog hidroplana tipa “Kanader CL-415 T” iz Hrvatske kao ispomoć u gašenju velikih požara koji danima gore u Boki Kotorskoj, to se ipak neće desiti.

ХРВАТСКА ИПАК НЕЋЕ ПОМОЋИ ЦРНОЈ ГОРИ: Због сопствених потреба ништа од канадера

Foto Vikipedija/By Javiramos43 - Own work, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=101325326

Naime, načelnik Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore Miodrag Bešović potvrdio je za crnogorski portal "Boka Njuz" da je iz Zagreba stigao negativan odgovor na zvanični zahtev za asistenciju koju je MUP CG zvaničnim kanalima, u skladu sa bilateralnim sporazumom dve države, jutros poslao Hrvatskoj.

- Dobili smo odgovor da Hrvatska trenutno raspolaže sa samo tri “Kanadera” od kojih su im sada u operativnom stanju samo dva, te da zbog sopstvenih potreba i gašenja požara koje oni imaju na svojoj teritoriji, nisu u mogućnosti da izađu u susret našem zahtevu – izjavio je Bešović.


Podsetimo, ministar spoljnih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić je sinoć na svom "Tviter" nalogu objavio da je preko hrvatskog kolege Gorana Grlić-Radmana postigao dogovor da Hrvatska Crnoj Gori od danas stavi na raspolaganje jedan “Kanader” koji će gasiti požare u Boki.
 



BONUS VIDEO: Dramatično između Bara i Sutomora
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest