FILIJALA NVO CPC TUŽILA DRŽAVU: "Poništiti Temeljni ugovor sa SPC!" (FOTO)

Novosti online

09. 08. 2022. u 18:45

„FILIJALA“ NVO CPC, koja se iz nekog razloga naziva „Eparhijom Podgoričko-dukljanskom Pravoslavne crkve Crne Gore“, podnela je tužbu pred Osnovnim sudom kako bi se „sprečile štetne posledice provođenja Temeljnog ugovora zaključenog između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve 3. avgusta“.

ФИЛИЈАЛА НВО ЦПЦ ТУЖИЛА ДРЖАВУ: Поништити Темељни уговор са СПЦ! (ФОТО)

Foto: printskrin

„Raskolnici“ od raskolnika Miraša i njegovih „asistenata“ u lakrdijanju, koji su u međuvremenu ponovo stekli nakolonost hazardnim igrama sklonog Dedejića, napominju da su radi zaštite svojih „prava“, odmah nakon donošenja Odluke na sednici Vlade Crne Gore od 8. jula, a pre potpisivanja Temeljnog ugovora, podnela pritužbu Zaštitniku ljudskih prava i sloboda, povodom koje do danas nije dobila povratnu informaciju šta je preduzeto.

Foto: Printskrin/CdM

- Stoga smo podigli Tužbu pred redovnim sudom da tražimo da sud do okončanja ovog spora izrekne privremenu meru zabrane sprovođenja bilo kakvih pravnih radnji proizašlih iz ovog neustavnog i nezakonitog „ugovora“ zaključenog između tužene Države Crne Gore i SPC - zaključili su, prenosi CdM.

(In4s)

BONUS VIDEO:

Pogledajte: Trenutak nakon sto je potpisan Temeljni ugovor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)