"ZNAMO DA JE MILA ODAVNO OBUZEO USTAŠLUK" Vučurović: "Povio je uši kada je video snagu naroda odlučnog da brani srpski identitet"

V.K.

09. 08. 2022. u 15:20

POSLANIK Demokratskog fronta u Skupštini Jovan Jole Vučurović reagovao je povodom autorskog teksta predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i kazao kako je dirljivo što lider kartela svoju političko-kriminalnu karijeru privodi kraju autorskim tekstovima.

ЗНАМО ДА ЈЕ МИЛА ОДАВНО ОБУЗЕО УСТАШЛУК Вучуровић: Повио је уши када је видео снагу народа одлучног да брани српски идентитет

Foto Novosti

- Naravno, ne treba se previše osvrtati na sadržaj, na već poznatu prežvakanu priču, seriju obmana, podmetanja i neistina. Zaista, nakon decenija pljačke, kriminala, uništavanja Crne Gore od strane Đukanovića zaista je teško svariti bilo kakvu priču, njegovu i bilo koga drugog iz DPS-a, a naročito o budućnosti Crne Gore - smatra Vučurović.

On je istakao da, međutim, treba upozoriti na onaj deo gde predsednik DPS direktno, ponovo, preti Srbima i SPC u Crnoj Gori i da će doživeti ono što i srpski narod u zločinačkoj ,,oluji’’ – bezočno preti pogromom, likvidacijama i proterivanjem.

- Znamo da ga je poodavno obuzeo ustašluk i obožavanje Sekule Drljevića, i da se to prenelo na jedan deo njegovih pristalica, ali smo mislili da je naučio lekciju 30. avgusta 2020. kada ga je narod ispratio u opoziciju, između ostalog baš zato što je naumio da od Crne Gore pravi antisrpsku državu - ističe Vučurović.

Jovan Vučurović, Foto DF

Poručuje da je to, uostalom, ono što je i bila intencija programa DPS u kome se planiralo formiranje neke fantomske crkve i nova identitetska politika, zasnovana, naravno, na obračunu sa Srbima i istorijskom Crnom Gorom.

- Međutim, povio je uši kada je video snagu naroda odlučnog da brani srpski identitet Crne Gore i da ne dozvoli da svetinje padnu u ruke montenegrina i nastavljača politike Sekule Drljevića. Izgleda da se ponovo uželeo da dobije po prstima. Mada, pretio je tako i odlaskom u šumu pa ga eto po hotelima, jahtama i bahanalijama. Tako je pretio sa Cetinja u septembru prošle godine, kada je organizovao proteste protiv Crne Gore i ustoličenja mitropolita Joanikija, pa je kukavički ostavio na cedilu svoje pristalice, ali i Ranka Krivokapića koji nije umeo da stavi gas masku, nego mu je zapinjala za noge dok je strateški napuštao mesto sukoba - ocenjuje Vučurović.

Kazao je da je dobro, ipak, što se latio pisanja autorskih tekstova.

- Ako bude pravne države, a DF će se potruditi da je bude, imaće i Đukanović i njegovi prijatelji iz mafije i partije, što je isto, vremena da pišu, ne samo autorske tekstove, nego i neku obimniju građu, memoare i biografije… Neki su već tamo, i to oni bez kojih Đukanović nije mogao svih ovih godina - zaključuje Vučurović u svom saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pogledajte: Trenutak nakon sto je potpisan Temeljni ugovor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije