DVOSTRUKI ARŠINI U CRNOJ GORI: Policija progoni monahinju zbog zastave, a pogledajte šta su radile "komite" (FOTO)

Novosti online

07. 08. 2022. u 12:50

AKTIVISTA iz Crne Gore Luka Tapušković objavio je fotografije skrnavljenja crnogorske zastave od strane onih koji se nazivaju komitama.

ДВОСТРУКИ АРШИНИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Полиција прогони монахињу због заставе, а погледајте шта су радиле комите (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Podsećamo, crnogorska policija je podnela krivičnu prijavu protiv monahinje S.S, koja se sumnjiči za krivično delo – povreda ugleda Crne Gore. Iako su monahinju optuživali da je tobože bacila crnogorsku zastavu, snimak koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje da je ona skinula zastavu, a potom ponela da je vrati onima koji su je nezakonito okačili.

Sa druge strane, oni koji sebe nazivaju komitama nekoliko puta su skrnavili crnogorsku zastavu, ali za to nikada nisu pozvani na odgovornost.

- Jesu li i ovo monahinje radile ili neki privilegovani pojedinci? Državna zastava Crne Gore je zakonom zaštićena. Isto tako je i zakonom propisano gde i kako se ističe. Bila je i na litijama, vezana sa našom trobojkom. Nosili su je ljudi koji su nacionalno Crnogorci, a koji znaju šta je Srpska pravoslavna crkva. Prosto su želeli i oni da budu na litijama i da zavijore svoju zastavu i bili su pozdravljeni od strane svih nas. Ipak je Alaj barjak - Alaj bajrak. Iako je, bar po mom, loša kopija. Sad se satanizuje monahinja jer je sklonila (nije bacila) državnu zastavu. A bacimo pogled na slike dole. Ovo nije niko od monahinja uradio nego "patriote". I niko za sva ova skrnavljenja zastave nije odgovarao. Dvostruki aršin? Nego šta - poručio je Luka Tapušković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA