BESANA NOĆ ZA HERCEGNOVSKE VATROGASCE: Požar pod kontrolom, ekipe i dalje na terenu

V. V.

04. 07. 2022. u 09:23

POŽAR koji je juče pre podne izbio na Žvinjama, naspram Herceg Novog, za sada je pod kontrolom, ali je noć za hercegnovske vatrogasce i njihove kolege iz Tivta i Kotora koji su im pomagali bila besana.

БЕСАНА НОЋ ЗА ХЕРЦЕГНОВСКЕ ВАТРОГАСЦЕ: Пожар под контролом, екипе и даље на терену

foto: V. V.

Vetar je stalno menjao pravac, pa se vatra povremeno razbuktavala na različitim mestima i na nepristupačnom terenu.

Prema rečima vatrogasca iz hercegnovske Službe zaštite i spasavanja Ratka Radoševića, četiri vozila i osam vatrogasaca dežuralo je cele noći. Na Špuljama su gasili masline, plamen se u jednom trenutku spustio iznad Njivica do kuća na 200 metara, ali se nije dalje širio. Vatru su gasili i duž magistralnog puta prema granici sa Hrvatskom. Kod tržnog centra HDL u Sutorini plamen se spustio na pedesetak metara do kuća. Vatra se širila ka Njivičkom putu, Špuljama i staroj trasi železnice.

Najvažnije je da su odbranjene kuće i one više nisu ugrožene, kaže Radošević.

Sa svih strana čuju se apeli da građani poštuju odluku o zabrani loženja vatre na otvorenom jer se ljudski nemar skupo plaća. Osim što su ugroženi ljudi i imovina, vatra je ovog puta progutala ogromne zelene površine, a trebaće godine da to bude nadoknađeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)