ODNOS SDP PREMA TEMELJNOM UGOVORU IRELEVANTAN: Zogović za "Novosti" o teatralnosti političkih subjekata u Crnoj Gori

V. K.

01. 07. 2022. u 16:08

POSLANIK Demokratskog fronta Milun Zogović kazao je za "Novosti" da je potpuno irelevantno kakav će odnos neka politička partija formata SDP-a imati prema ozbiljnim društvenim pitanjima kakav je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, čiji tekst radne verzije je bio dostupan pre nekoliko dana.

ОДНОС СДП ПРЕМА ТЕМЕЉНОМ УГОВОРУ ИРЕЛЕВАНТАН: Зоговић за Новости о театралности политичких субјеката у Црној Гори

Foto: DF

- Temeljni ugovor su potpisali svi oni građani koji su koračali u veličanstvenim litijama koje su ujedno i bile svojevrstan referendum po tom pitanju. A to da li će ili neće SDP participirati u vladi je obična teatralnost koja govori i o samoj vladi u kojoj bi ta prevaziđena, retrogradna i pogubna ideologija mogla da egzistira, kaže Zogović, navodeći da su vrednosti partije Raška Konjevića i Ranka Krivokapića najbolje ocenili građani na izborima.

– Međutim, kako se u Crnoj Gori ne formira vlast na osnovu rezultata izbora, nego na osnovu radnog staža u stranim agenturama, SDP je  bio nezaobilazan faktor. Uloga SDP-a je svađalačka, nedobronamerna, ona koja neguje i baštini dostignuća 12-julske Crne Gore  a ne bastadurske antifašističke Crne Gore 13.jula 1941.godine. Nažalost, najbolja potvrda  u kakvoj se ideološkoj kaljuzi nalazila Crna Gora tri protekle decenije je mogućnost da protagonisti te ideologije imaju uticaja na društvena kretanja.

BONUS VIDEO: POLICAJAC ODLOŽIO ORUŽJE PA SE PREKRSTIO - Uz Božiju pomoć organi reda sačuvali manastir

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna