ADVOKAT MITROPOLIJE CRNOGORSKO-PRIMORSKE: Radna verzija nacrta Temeljnog ugovora dobra polazna osnova za dalji rad na konačnom zaključenju

V. K.

29. 06. 2022. u 13:42

ADVOKAT Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske i član pravnog tima SPC, kazao je za "Novosti" da radna verzija nacrta Temeljnog ugovora Srpske pravoslavne crkve i Vlade Crne Gore predstavlja dobru polaznu osnovu za dalji rad na konačnom zaključenju i potpisivanju ugovora kao potpunog pravnog akta.

АДВОКАТ МИТРОПОЛИЈЕ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКЕ: Радна верзија нацрта Темељног уговора добра полазна основа за даљи рад на коначном закључењу

Foto: V.K.

- Dakle, radi se o početnom, radnom dokumentu koji može biti i dodatno unapređen, i u kom pravcu je naša delegacija i dala određene sugestije i predloge radnom timu Vlade Crne Gore.

- Verujem da su stručni timovi Vlade i Crkve na dobrom putu da ovu državnu obavezu i pravo Crkve na jednakost sa drugima dovedu do kraja i do konačnog potpisivanja ugovora CG-SPC, koji će biti dodatni garant međusobnih prava i obaveza i koji će biti usklađen  kako sa Ustavom CG, sa Ustavom SPC, kao i sa drugim domaćim i međunarodnim dokumentima - kaže Kavarić.

BONUS VIDEO: 

OBELEŽAVANjE VIDOVDANA U ANDRIĆGRADU: Održan okrugli sto "Rusija i Evropa"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)