CRNOGORAC POGINUO U UKRAJINI? Knežević objavio ruski spisak i postavio pitanje Krivokapiću

Novosti online

17. 06. 2022. u 20:45

MEĐU poginulima u Ukrajini je i jedan Crnogorac, objavio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića na društvenim mrežama.

ЦРНОГОРАЦ ПОГИНУО У УКРАЈИНИ? Кнежевић објавио руски списак и поставио питање Кривокапићу

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Među 6.956 plaćenika iz čitavog sveta koji ratuju protiv Rusa u Ukrajini bila su i dva Crnogorca. Kažem "bila" jer je jedan nažalost poginuo. I što ćemo sad? Da šaljemo 20 vojnika u Letoniju, ili će Ranko Krivokapić poslati Lavrova na voz? Sveti Petar nas je najbolje znao - objavio je na Tviteru jedan od vođa DF i predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević.

Ranije danas Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je nešto manje od 7.000 stranih plaćenika iz 64 zemlje stiglo u Ukrajinu od početka sukoba i da je gotovo njih 2.000 ubijeno.

- Naši spiskovi do 17. juna uključuju plaćenike i stručnjake za naoružanje iz ukupno 64 zemlje. Od početka specijalne vojne operacije, stiglo je njih 6.956 u Ukrajinu, 1.956 već je eliminisano, 1.779 je otišlo - navelo je rusko ministarstvo.

Dodaje se da je Poljska "apsolutni lider" među evropskim zemljama po pitanju boraca koji su došli u Ukrajinu, a slede Rumunija i Velika Britanija.

Uz saopštenje objavljena je tabela sa brojem stranih boraca klasiranih po nacionalnostima, dolazak u Ukrajinu, kao i registrovani gubici, na koju se pozvao i Milan Knežević objavivši je na Tviteru.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: POSLEDICE GRANATIRANjA U POPASNI - Ruševine, olupine, pustoš

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a