UGOVORI O RADU ZA 88 RADNIKA: Projekat "Smanjenje nezaposlenosti u Bijelom Polju"

M. S.

01. 06. 2022. u 06:34

U OKVIRU projekta "Smanjenje nezaposlenosti u opštini Bijelo Polje", koji je deo Programa Evropske unije (EU) i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, predsednik opštine Petar Smolović potpisao je i uručio ugovore o dodeli grantova za 37 poslodavca.

УГОВОРИ О РАДУ ЗА 88 РАДНИКА: Пројекат Смањење незапослености у Бијелом Пољу

Foto opština Bijelo Polje

- Problem nezaposlenosti je pitanje koje nas najviše boli i koje je suština svih naših ekonomskih politika, tako da je ovaj projekat jako značajan za rešavanje tog problema i zaustavljanje odliva stanovništva. Dakle, zahvaljujući ovom projektu posao je dobilo 88 mladih ljudi, ali ne tamo gde smo prebukirani, u opštinskom i državnom sektoru, već u realnoj privredi. Tako je 37 preduzeća iz Bijelog Polja dobilo radnu snagu koja im nedostaje, stručne i kvalifikovane mlade ljude, a Opština će im šest meseci davati bruto platu, koja je u neto iznosu oko 450 do 550 evra, dok će ih poslodavci iz svojih sredstava isplaćivati preostalih šest meseci - kazao je Smolović.

Projektom je obezbeđeno 84.600 evra za obuku na radnom mestu za 60 i prekvalifikaciju 39 nezaposlenih radnika. A 329.000 evra obezbeđeno je za 88 radnika sa Biroa rada koji će kod budućih poslodavaca provesti najmanje 12 meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju