LIDERI DF OPET POD PRISMOTROM? Da li je Milan Knežević nagovestio novu aferu čiji su akteri političari i tajne službe

M. S.

26. 05. 2022. u 08:38

AGENCIJA za nacionalnu bezbednost (ANB) bez naloga Vrhovnog suda nadzire trojicu lidera Demokratskog fronta - Milana Kneževića, Andriju Mandića i Nebojšu Medojevića.

ЛИДЕРИ ДФ ОПЕТ ПОД ПРИСМОТРОМ? Да ли је Милан Кнежевић наговестио нову аферу чији су актери политичари и тајне службе

Foto Shutterstock

Ovom izjavom datom nakon neodržane sednice skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, njegov predsednik Milan Knežević, ustalasao je javnost u Crnoj Gori, konstatujući da je to bio "prvi radni zadatak novizabranog direktora ANB Sava Kentere".

- Taj nalog, preko određenih struktura, izdao je "kavački kriminalni klan", bio je kategoričan Knežević, na čije tvrdnje su čelnici ANB i GST ostali nemi...

- Činjenica da je ANB, bez odluke Vrhovnog suda, ponovo na mere tajnog nadzora stavila Mandića, Medojevića i Kneževića, jasno govori da su mafijaške strukture DPS u tajnoj policiji netaknute i da se sprema novi napad na DF. Sada je jasno zašto je baš Kentera postavljen na ovu poziciju i koji mu je bio prvi zadatak, ustvrdio je poslanik DF Jovan Jole Vučurović.

On je izrazio nadu da je Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović svestan šta znači kada se tajna služba odmetne i pozvao ga da hitno reaguje.

Da optužbe DF nisu bez osnova govori i slučaj bivšeg direktora ANB Dejana Peruničića, protiv koga je Specijalno državno tužilaštvo nedavno podnelo četvrti optužni predlog zbog nezakonitog prisluškivanja. Ovoga puta sveštenika SPC, dok se trećim optužnim predlogom tereti za prisluškivanje funkcionera i stotinak aktivista Demokratskog fronta u hotelu "Palas" u Petrovcu 2020. godine!

Pre toga osumnjičen je za nezakonito prisluškivanje i praćenje funkcionera DF, mitropolita Amfilohija, Demokrata, SNP, Ujedinjene Crne Gore, bivšeg premijera Krivokapića, nekoliko novinara, ali i bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

DPS BI DA ODVOJI ZETU?

MILAN Knežević je, na konferenciji za novinare, rekao da je DPS predao Inicijativu za samostalnost Zete "kako bi onemogućio njegovu kandidaturu za gradonačelnika Podgorice".

Za njega je zabrinjavajuće to što su to podržali i poslanici SNP i GP URA, što sugeriše da bi na silu da dobiju izbore u Podgorici. On je, između ostalog, kazao i da niko ne zna koja će oblast pripasti Zeti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)