SPECIJALNI TUŽILAC ĆE "SKENIRATI" I PENAL: "Igre" u Prvoj fudbalskoj ligi u CG i pred pravosudnim organima

M. SEKULOVIĆ

23. 05. 2022. u 07:39

NOVI skandal u Prvoj fudbalskoj ligi Crne Gore, ovoga puta na utakmici između Podgorice i Iskre, tokom koje je domaćin posle sumnjivo dosuđenog kaznenog udarca pobedio sa 3:2 i izborio opastanak u istom rangu, dok će rival u borbi za prvoligaški život, Zeta iz Golubovaca, morati stepenicu niže.

СПЕЦИЈАЛНИ ТУЖИЛАЦ ЋЕ СКЕНИРАТИ И ПЕНАЛ: Игре у Првој фудбалској лиги у ЦГ и пред правосудним органима

Printskrin

Iz predgrađa Podgorice, zato, najavljuju krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu protiv sudije Radoja Pajovića i N. N. lica, zbog "udruživanja u kriminalnu organizaciju koja je direktno uticala na ishod pomenute utakmice".

- Godinama unazad smo ukazivali da je Crnogorska fudbalska liga postala poligon za očigledne neregularnosti kojima bi, osim UEFA, trebalo da se pozabavi i Specijalno tužilaštvo. Nelegitimni predsednik FSCG Dejan Savićević, okružen šačicom poslušnika, odobrava i u značajnoj meri koordinira haos u našem fudbalu. Ovakav odnos Savićevića prema našem klubu bismo razumeli da se radi o običnom navijaču nekog drugog kluba, ali on je, iako nezakonito nametnut, predsednik Fudbalskog saveza, koji svojim delovanjem uništava i Zetu, i ionako trošni crnogorski fudbal - saopštavaju iz Golubovaca.

Kažu, uvereni su da dosuđeni kazneni udarac u 93. minutu spornog meča između Podgorice i Iskre nije bio regularan, pa će - zato što u Crnoj Gori fudbalske institucije ne postoje, ili su privatizovane do nivoa izopačenosti - sportsku pravdu morati da traže u Tužilaštvu...

Inače, (ne)sporni momenat se dogodio po završetku utakmice između Zete i Rudara, koju su domaćini dobili sa 1:0, te je bilo jasno da Podgoričanima samo pobeda obezbeđuje opstanak u društvu najboljih.

PROZIVKA SAVIĆEVIĆA

- S OBZIROM na to da Savićević, kao nelegitimno postavljeni prvi čovek FSCG, svakodnevno u javnosti komentariše i fudbalske i estradne teme, mogao bi i morao da odvoji bar pet minuta i odredi se prema dešavanjima na utakmici između Podgorice i Iskre - poručuju iz Zete, prozivajući prvog čoveka crnogorske kuće fudbala i zbog ujdurme prilikom biranja čelnika Severne regije, koji je poništen, ali novi predsednik nije izabran. Povodom najnovijeg skandala, podsetimo, nije se oglasio ni Savićević, niti bilo ko iz FSCG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)