POLICAJAC DOCRTAO ZNAK: Tužilački savet Crne Gore razmatrao rad koleginice iz Nikšića

S. Đ.

20. 05. 2022. u 08:12

TUŽILAČKI savet Crne Gore nije se izjasnio da li je osnovna državna tužiteljka Sofija Lukovac profesionalno, pravično i po zakonu postupala u predmetu formiranom nakon što su na magistralnom putu Nikšić-Plužine 6. jula 2018. godine u saobraćajnoj nesreći stradali otac i sin 58. godišnji Đorđije i 28. godišnji Vuk Mašnić.

ПОЛИЦАЈАЦ ДОЦРТАО ЗНАК: Тужилачки савет Црне Горе разматрао рад колегинице из Никшића

Foto arhiva

Da bi zauzeli stav, članovi saveta tražili su da im se dostavi kopija predmeta i to onog dela na koji ukazuju predstavnici porodice Mašnić, a koji su podnoseći pritužbu na njen rad, tražili da bude razrešena tužilačke funkcije.

Članica Tužilačkog saveta, tužiteljka Tatjana Begović predočila je predmet koji je formirala Komisija za prijem pritužbi.

- Zbog težeg disciplinskog prekršaja kažnjen je policajac, koji je prisustvovao uviđaju - rekao je Begovićeva, navodeći prikupljene podatke. - Utvrđeno je da je falsifikovao zapisnik o uviđaju, tako što je nacrtao znak upozorenja, koji nije postojao na mestu nesreće. - Ukoliko su tačne tvrdnje porodice Mašnić, Komisija ne treba da razmatra pritužbu, već da je posmatra kao krivičnu prijavu.

Mašnići su u toj pritužbi, kako tvrdi Neđeljko Vuk, predstavnik porodice Mašnić, naveli niz propusta tužiteljke Lukovac.

- Jedna od njih je što nije obezbedila prisustvo veštaka saobraćajne struke, a ljudi koji rade uviđaj znaju šta to znači - kazao je Vuk.

Član saveta Borivoje Đukanović, ukazuje da je imperativ da se tokom saobraćajnih nezgoda pa čak i sa povređenim osobama poziva veštak saobraćajne struke jer je neizvesno da li će se u konačnom doći do posledica sa smrtnim ishodom.

HVALA

PORODICA Mašnić iskazuje zahvalnost zbog stava Tužilačkog saveta, čiji članovi su, ističu, na ovaj način uvažili njihovu višegodišnju borbu za pravičnost i istinu.

- Mogu reći da sam zadovoljan sednicom na kojoj se iskazala jedna ozbiljnost i želja da se problematika ovog slučaja napokon reši - kazao je Vuk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna