SKANDAL! U porodičnoj kući Medenica pronađene velike količine oružja - čak i ono zakonom zabranjeno

Novosti onlajn

19. 05. 2022. u 12:09

SPECIJALNO tužilaštvo je u sklopu istrage koja se vodi protiv bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i njenog sina Miloša prikupilo dovoljno dokaza koji upućuju na zaključak da je Miloš Medenica, osim kriminalnog udruživanja i šverca narkotika, izvršio i niz drugih krivičnih dela i da su u porodičnoj kući u Kolašinu u dužem periodu nelegalno držali velike količine oružja.

СКАНДАЛ! У породичној кући Меденица пронађене велике количине оружја - чак и оно законом забрањено

Foto: Printskrin/ Sky - Vijesti

U naredbi za sprovođenje istrage navodno piše da je Miloš Medenica u porodičnoj kući u Kolašinu od decembra 2019. godine, 2020. i 2021. godine neovlašćeno držao velike količine oružja A i B kategorije. U toj kući je pronađeno pet pušaka nepoznate marke i kalibra.

Kako se nezvanično saznaje, osim za stvaranje kriminalne organizacije, međunarodni šverc nakotika i krijumčarenje u produženom trajanju, SDT je u odnosu na Miloša Medenicu pribavilo dokaze i osumnjičilo ga i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, nanošenje teških telesnih povreda putem podstrekavanja i produženo krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Vesni Medenici pritvor produžen za dva meseca

Vanraspravno veće Višeg suda uvažilo je juče predlog specijalnog tužioca Nataše Bošković i za još dva meseca produžilo pritvor bivšoj predsednici Vrhovnog suda Vesni Medenici.

Tužilac Nataša Bošković juče je u Specijalnom državnom tužilaštvu ponovo saslušavala Medenicu na okolnosti navodnog protivzakonitog uticaja u još dva predmeta.

Bivša vrhovna državna tužiteljka i predsednica Vrhovnog suda uhapšena je 17. aprila zbog osnovane sumnje da je počinila krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj.

Tri dana kasnije, sudija za istragu Višeg suda Suzana Mugoša odredila joj je pritvor do 30 dana. U međuvremenu, Medenica je pokušala samoubistvo u Kliničkom centru. Nakon toga je sprovedena u istražni zatvor u Spužu.

Dalje se navodi da je Miloš Medenica 7. januara 2021, svestan svog dela, čije je izvršenje hteo, znajući da je njegovo delo zabranjeno, suprotno Zakonu o oružju, neovlašćeno držao i oružje A kategorije čije je držanje građanima zabranjeno. U pitanju je automatsko oružje "zastava M84 škorpion" kalibra 7,65 mm.

Kako se saznaje, Medenica je, između ostalog, osumnjičen i da je neutvrđenog dana u toku 2020. držao četiri pištolja nepoznate marke bez dozvole i deset metaka nepoznate marke i kalibra.

Sumnja se da je 20. decembra 2020. sa umišljajem podstrekavao N. N. lice da drugog teško telesno povredi, za šta je zaprećena kazna od pet godina zatvora. On je od tog lica tražio da teško telesno povredi službenika Uprave policije Mladena Leba Boškovića.

- Neka ga za početak dobro izlome, pa ćemo videti kako se bude ponašao. Kad ga obale, sa palicom mu koleno slome, ne treba mu metak ništa, ili čekićem, zagarantovano svaka kost u koleno puca - sugerisao je Medenica licu od kojeg je tražio da telesno povredi Boškovića.

Kako se sumnja, sin bivše predsednice Vrhovnog suda davao je drogu na uživanje velikom broju lica. Prema dokazima kojima raspolaže SDT, on je 23. jula 2020. godine, u Podgorici, dao na uživanje kokain većem broju lica, a zatim i 6. i 7. avgusta iste godine, u Podgorici, kada je to omogućio grupi od trideset lica.

Nešto manje od mesec dana nakon što je portal Libertas objavio skaj komunikaciju Miloša Medenice sa članovima kriminalne grupe osumnjičene za šverc narkotika, za njim je raspisana samo nacionalna poternica, ali ne i međunarodna poternica. To znači da Medenica može biti priveden samo u Crnoj Gori, od crnogorske policije, a da strane službe nemaju ovlašćenje da ga liše slobode.

Advokat Zdravko Begović potvrdio je da je za Medenicom raspisana nacionalna poternica, ali ne i međunarodna poternica, što znači da se može slobodno kretati po inostranstvu iako ga crnogorska policija potražuje.

(Dan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)