"PRESUDU SAM DONEO POD PRITISKOM VESNE MEDENICE": Sudija hercegnovskog Osnovnog suda optužio bivšu šeficu

S. Đ.

19. 05. 2022. u 08:40

SUDIJA hercegnovskog Osnovnog suda Jovan Stanković, optužio je svoju bivšu šeficu Vesnu Medenicu da je u martu ove godine uticala na njega da donese odluke u dva predmeta u kojima je on bio postupajući sudija.

ПРЕСУДУ САМ ДОНЕО ПОД ПРИТИСКОМ ВЕСНЕ МЕДЕНИЦЕ: Судија херцегновског Основног суда оптужио бившу шефицу

Foto Arhiva Novosti

Prema pouzdanim saznanjima, reč je o prvostepenoj odluci u izvršnom postupku Carine DOO protiv Pavla Popovića, vezano za dug od 20.000 evra. Drugi slučaj je tužba radnika Instituta Igalo gde je Medenica od njega tražila da što pre zakaže ročište.

Upravo ova dva slučaja bila su razlog zbog čega je Medenica u utorak ponovo saslušana pred specijalnom tužiteljkom Natašom Bošković. Njen advokat Zdravko Begović, nakon saslušanja nije želeo da otkriva detalje, ističući da je reč o službenoj tajni.

Međutim, nije tajna da se odmah nakon saslušanja Vesne Medenice pred tužiteljkom Bošković u svojstvu svedoka pojavio upravo sudija Stanković. On je tokom saslušanja detaljno objasnio, kada je i na koji način Medenica uticala na njega da što pre donese odluku u izvršnom postupku Carine DOO protiv Pavla Popovića, pojašnjavajući da je to uradila svega 20 dana pre nego je uhapšena. Sudija Stanković je kazao da se tada našao u veoma nezahvalnoj poziciji.

- Da sam odbio zamerio bih joj se i bez obzira na njen navodno prijateljski odnos. Imajući u vidu prethodna iskustva sa njom i znajući kako se odnosila prema brojnim kolegama, shvatio sam da mi može vrlo lako stvoriti goleme probleme u pravosuđu, a sa druge strane otvorio bih prostor za dalje pritiske da se taj predmet što pre završi, a koji bi sigurno usledili čim se ona za njega zainteresovala - kazao je on tužiteljki Bošković.

Dodaje da je doneo odluku kakvu je tražila Medenica, smatrajući to u tom trenutku najjednostavnijim rešenjem.

- Da sklonim taj predmet iz kancelarije, a što je najvažnije da skinem nju sa dnevnog reda, jer se nikada nisam osećao lagodno kad je ona u pitanju, a time i izbegnem moguće posledice ukoliko mi je nešto zamerila - kazao je sudija Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)