KONAČNO OTKRIVENO: Ko je vlasnik lavića Simbe koji je digao budvansku policiju na noge?

B. DABIĆ

28. 04. 2022. u 21:59

ŠVERCER najtraženijeg lava u region uhapšen je dva i po meseca nakon što je pronađeno odbeglo mladunče divlje životinje.

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО: Ко је власник лавића Симбе који је дигао будванску полицију на ноге?

Foto: Facebook / Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore

Policija je uhapsila turskog državljanina za koga se sumnja da je nelegalno u Budvu doveo mladunče lava.

Lavić Simba pobegao je iz dvorišta kuće u selu iznad Budve  krajem januara, nakon čega je danima bila potera koja je uspešno okončana. Pronađeno je 13. februara nakon višednevne potrage u okolini tog primorskog grada, a savladao ga je policajac Božo Zec.

Lavić je privremeno smešten u podgorički azil je i to je privremeno rešenje, dok mu se ne nađe trajni smeštaj u nekom od prihvatilišta za velike mačke.

- Naš lav raste. Ima obezbeđenu njegu i veterinarsku zaštitu. Papiri za njegov transport preko Holandije do prihvatilišta u Južnoj Africi se završavaju, očekujemo da ćemo od Holandije dobiti dozvolu za transport do kraja maja - naveli su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Podsetimo, Agencija za zaštitu životne sredine podnela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica zbog osnova sumnje da su počinjena krivična dela za koje se goni po službenoj dužnosti, a u vezi sa slučajem krijumčarenja lava.

Krivični zakonik Crne Gore navodi da ko se bavi prenošenjem robe preko carinske linije izbegavajući mere carinskog nadzora ili ko izbegavajući mere carinskog nadzora prenese robu preko carinske linije naoružan, u grupi ili uz upotrebu sile ili pretnje, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.

BONUS VIDEO: 

UHVAĆENO MLADUNČE LAVA: Danima bio u divljinama Crne Gore, životinju prebacuju kod veterinara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024