IZBOR U KRNJOJ SKUPŠTINI: Uoči sednice parlamenta i overe mandata manjinske Vlade

V. K.

27. 04. 2022. u 07:39

BUDUĆA manjinska vlada bi trebalo da bude funkcionalnija i da ima izraženiju podršku parlamenta, poruka je izvestioca EP za Crnu Goru Tonino Picule i kopredsedavajućeg odbora sa Crnom Gorom Vladimira Bilčika, dan uoči održavanja sednice Skupštine na Cetinju na kojoj će biti izabrana nova izvršna vlast.

ИЗБОР У КРЊОЈ СКУПШТИНИ: Уочи седнице парламента и овере мандата мањинске Владе

Foto Skupština CG

Oni navode da buduća vlada mora da ima jasan program, koji će doprineti ne samo ubrzanju puta ka EU, već i rešavanju nagomilanih problema.

Zbog prekrajanja izborne volje u parlamentu se neće pojaviti poslanici Demokrata i Prave Crne Gore, ocenjujući skupštinu nelegitimnom.

- Mi je smatramo krivičnim događajem prvog reda na kome nema mesta nijednom poslaniku izabranom iz redova pobedničke većine 30. avgusta 2020. godine - saopštio je lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

Predsednik kluba poslanika Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović poručio je da će ta partija, kao i Prava  podneti krivične prijave protiv 46 poslanika, kao i potpredsednika Ervina Ibrahimovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)