TREĆINA PLATE ZA NOĆ: Preporuke o maturskoj večeri još nema, a mladi se već spremaju

I. D. S.

19. 04. 2022. u 07:39

IAKO zdravstveni sektor još nije dao preporuke na koji način bi ove godine trebalo organizovati proslavu mature, omladina se uveliko priprema za slavlje.

ТРЕЋИНА ПЛАТЕ ЗА НОЋ: Препоруке о матурској вечери још нема,  а млади се већ спремају

Foto Profimedia

Dok se oni raduju, roditelji prebiraju po novčaniku, jer će za tu priliku, sudeći po cenovnicima, morati da izdvoje minimum oko 200 evra samo za odevanje.

Ne treba zaboraviti ni iznos koji treba platiti za restoran, ali zasad se tarife ne znaju jer se čeka odluka IZJZ. U Crnoj Gori, prema poslednjim statističkim podacima, prosečna plata za februar iznosila je 706 evra, pa će roditelji, da bi ispunili želje svojim naslednicima, morati da se odreknu čak trećine plate.

Foto I. D. S.

Sa druge strane, kupovina svečanih toaleta i odela uveliko je počela. Kada je reč o maturskim haljinama, cene se kreću od 65 evra, koliko koštaju svedenije, ipak, najviše modela može se naći po ceni između 100 i 130 evra. Uz novu haljinu, devojke biraju i elegantnu tašnu, njihove cene idu od 15 evra pa naviše.

Ni odela nisu mnogo jeftinija, pa će muški deo učenika morati da odvoji minimum 50 evra. Kada se tome doda i kupovina košulje, cipela, kravate i kaiša, svečani izgled za proslavu mature, najskromniji mladići će platiti oko 130 evra. Minimalni iznos koji će i momci i devojke morati da izdvoje za novu obuću je oko 30 evra.

FRIZURE

CENA svečanih frizura u salonima zavisi od dužine kose. Samo feniranje košta oko 10 evra, dok svečane punđe, pletenice, lokne i slično koštaju od 15 do 60 evra. Za manikir i pedikir neophodno je izdvojiti oko 25 evra, dok se usluga profesionalnog šminkera plaća od 20 do čak 60 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina