STRAŠNE SCENE IZ CRNE GORE: Izgorelo šest kuća kod Kolašina, vatrena stihija ne jenjava (FOTO/VIDEO)

M. S.

25. 03. 2022. u 13:23

U SELIMA na području Rovaca i Morače, u opštini Kolašin, u višednevim požarima izgorelo je šest kuća! Četiri od njih su u selu Jasenova. Na svu sreću niko nije stradao niti je bilo povređenih, jer vlasnici ne borave stalno u kućama, ali je šteta ogromna.

СТРАШНЕ СЦЕНЕ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ: Изгорело шест кућа код Колашина, ватрена стихија не јењава (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: M. S.

- Požari u više kolašinskih sela su aktivni, ali je situacija  puno bolja. Kasno sinoć smo odbili vatru na ključnim područjima. Trenutno je situacija puno bolja nego što je bila juče. Usmeravamo vatru, smanjujemo joj dejstvo, tako da se nadam da ćemo se danas lakše izboriti. Ipak mislim da će danas biti udarni dan, ako se požar bude kretao onako kako smo predvideli - kaže komandir Službe zaštite i spasavanja Željko Darmanović, čije ekipe su na izmaku snaga, a posao im je poslednja dva dana malo olakšan jer je stao vetar, koji je rasplamsavao požare. Ipak, vetar je danas nastavio da duva.

Požari su osim vrednim domaćinima naneli velike štete elektrodistributivnom sistemu, tako da su iz CEDIS zamolili stanovištvo da se uzdrži od ovih radnji naročito u blizini energetskih objekata i da vodi računa o ljudima koji se nadljudskim naporima u nezavidnim uslovima za rad trude i uspevaju da održe elektrodistributivni sistem stabilnim.

- Poražavajuće su slike koje gledamo dok se požrtvovani građani danonoćno bore sa vatrenom stihijom koja uništava sve pred sobom, rizikujući svoje živote i svoje domove. Pozivamo sve građane da se uzdrže od nepotrebnog, nekontrolisanog i bilo kakvog drugog paljenja vatre na otvorenom, kako bi na taj način očistili svoja imanja ili iz nekih drugih razloga - apelovano je iz Uprave za šume Crne Gore na građane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni