TUKAO PA GLUMIO, PO ZAKONU: Glumac Pavle Popović posle incidenta u kolašinskom pabu pod pritiskom javnosti

M. S.

09. 03. 2022. u 07:39

GLUMAC Gradskog pozorišta u Podgorici Pavle Popović (27), inače Kolašinac, dospeo je u žižu interesovanja javnosti nakon tuče u pabu "Gorštak" u rodnom gradu, posle koje se državljanin Velike Britanije S. Č. J. sa teškim telesnim povredama opasnim po život našao u Kliničkom centru Crne Gore!

ТУКАО ПА ГЛУМИО, ПО ЗАКОНУ: Глумац Павле Поповић после инцидента у колашинском пабу под притиском јавности

Kolašinci čekaju epilog, Foto M. Sekulović

Zbog sumnje da su naneli teške telesne povrede državljaninu Velike Britanije, pored Popovića, sina predsednika Osnovnog suda u Kolašinu Arsena Popovića, uhapšeni su i Luka Živković (23) i Ivan Jeknić (26), takođe iz Kolašina.

Okrivljenima su određene mere nadzora i zabrana napuštanja stana, što je izazvalo govorkanja da su Popović, a samim tim i njegovi drugovi imali povlašćen položaj, s obzirom na to da je njegov otac predsednik suda u Kolašinu. Sporno je i to da je nekoliko dana nakon teškog incidenta Popović otputovao za Podgoricu, gde je nastupao u predstavi "Kozocid". Nije mali broj onih koji tvrde da je zahvaljujući uticaju oca dobio potvrdu da može da igra u predstavi.

Foto Privatna arhiva

- Sudije Osnovnog suda u Kolašinu postupaju profesionalno, a u skladu sa Ustavom Crne Gore, zakonskim propisima i opšteprihvaćenim pravilima međunarodnog prava, na šta upućuje njihovo višedecenijsko sudijsko iskustvo i objektivno postupanje prema svim strankama, bez obzira u kojem svojstvu se nalaze - oglasila se zamenica predsednika suda sudija Jadranka Pavlović, demantujući tvrdnje da Popović nije imao pravo na napuštanje mesta boravka jer je predmet bio u Višem sudu u Bijelom Polju.

RAD DOZVOLjEN

POTVRDA izdata Popoviću je regularna, objašnjava dugogodišnji sudija:

- Zakonom o krivičnom postupku dozvoljava se obavljanje profesionalne delatnosti.

Propisano je da se merama nadzora ne može ograničiti pravo okrivljenom da živi u svom stanu, da se nesmetano viđa sa članovima porodice i bliskim srodnicima i da obavlja svoju profesionalnu delatnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)