KRIVOKAPIĆ SE ŽALI NA ABAZOVIĆA: Donosimo važne odluke, a njega nema na sednicama

Novosti online

02. 03. 2022. u 10:40

KRIVOKAPIĆ, odlazeći premijer Crne Gore, je u intervjuu za Dan rekao da je manjinska vlada, koja samo u određenim medijima deluje ozbiljno, u suštini veoma neozbiljan i rizičan eksperiment.

КРИВОКАПИЋ СЕ ЖАЛИ НА АБАЗОВИЋА: Доносимо важне одлуке, а њега нема на седницама

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Krivokapić je u intervjuu za Dan rekao da se ne zna ni ko će učestvovati u takvoj vladi, niti da li postoji definisana agenda za unutrašnju i spoljnu politiku.

- Ako bude zavisila od podrške DPS-a, takva vlada će biti na kontrolnom daljinskom upravljaču te partije, što znači da i rok njenog trajanja zavisi isključivo od volje tog subjekta, koji je izgubio poslednje parlamentarne izbore, rekao je Krivokapić.

On je najavio da će podržati onaj politički pokret koji u prioritetu delovanja ima za cilj unapređenje kvaliteta života, afirmaciju pravne države i jasnu odlučnost da se bori protiv svih vidova korupcije.

Krivokapić je rekao da nije razgovarao sa Dritanom Abazovićem.

- Iako Vlada redovno održava sednice, shodno Ustavu, aktuelni potpredsednik se već duže vreme ne pojavljuje na njima iako se donose veoma važne odluke, koje utiču na svakodnevicu građana Crne Gore. S druge strane, ne želim da sa odgovornim ministrima doprinesem bilo kakvom zastoju, kako na unutrašnjem, tako ni na spoljnopolitičkom planu - poručio je Krivokapić, prenela je RTCG.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna