OTAC I ĆERKA TVRDE DA IM JE NAMEŠTENO: U Podgorici razmatrana optužnica protiv Budimira i Marine Krstović

S. ĐOKIĆ

17. 01. 2022. u 20:29

MOJA ćerka i ja nemamo nikakve veze sa švercom kokaina - kazao je u ponedeljak, kroz suze, Budimir Krstović pred sudijom Specijalnog odeljenja podgoričkog Višeg suda Vesnom Pean, gde je razmatrana optužnica koju je viša državna tužiteljka Tanja Božović, zbog šverca 1,2 tone kokaina podigla protiv njega i njegove ćerke Marine Krstović.

ОТАЦ И ЋЕРКА ТВРДЕ ДА ИМ ЈЕ НАМЕШТЕНО: У Подгорици разматрана оптужница против Будимира и Марине Крстовић

ISTRAGA Privođenje Budimira Krstovića u tužilaštvo, Foto Borba. me

Narkotici su pronađeni krajem avgusta prošle godine među bananama u magacinu njihove firme "San Francisko", u zetskom selu Mojanovići nadomak Podgorice.

Krstović smatra da im je sve namešteno da bi se napravila dobra politička i policijska priča.

Zatražio je da nadležni uporede njegov slučaj sa zaplenom kokaina u magacinu "Volija" od pre nekoliko dana, ističući da mu se dogodila potpuno ista situacija kao i njegovom prijatelju Draganu Bokanu. On je predočio sudu da je na rasvetljavanju celog slučaja njegova druga ćerka Sandra angažovala detektive koji su bivši agenti američke agencije DEA.

Optužbe je negirala i njegova ćerka Marina, koja je ukazala Sudu da je netačno prevedena njena komunikacija sa dobavljačem iz Ekvadora oko poručivanja banana.

Tužiteljka Tanja Božović u dve rečenice je kazala da ostaje pri dokazima koje je prikupila na zakonit način i zatražila da se optužnica protiv Krstovića potvrdi. S druge strane, odbrana smatra da tužilački akt nema zakonsko utemeljenje.

Odbrana je predložila Višem sudu da Krstoviće uz priloženo jemstvo u vidu milionske vredne nekretnine, pusti da se u daljem postupku brane sa slobode. O tom predlogu tek treba da bude odlučeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna