"KOMITA" PRETUKAO DIREKTORA ŠKOLE! Smetali mu dečiji paketići, pa izmlatio čoveka

V.K.

31. 12. 2021. u 11:21

NIKŠIĆKI opštinski odbor Miholjskog zbora oglasio se saopštenjem u kome su naveli da je napadnut direktor škole u Šavniku Bajo Zorić.

КОМИТА ПРЕТУКАО ДИРЕКТОРА ШКОЛЕ! Сметали му дечији пакетићи, па измлатио човека

Foto: V. K.

Našu radost što smo uspeli da obradujemo pred praznike preko 1600 mališana u akciji "1000 paketića za 1000 osmeha'', na Kosovu, Republici Srpskoj i severu Crne Gore, pomutila je vest da je radi naših poklona napadnut direktor škole u Šavniku Bajo Zorić.

Iz "Miholjskog zbora" navode da je Zorić napadnut u utorak 28. decembra, nakon što je na njega nasrnuo sugrađanin i roditelj jednog učenika Danilo J, koji je navodno ogorčne zbog toga što je organizacija donirala paketiće deci.

- Zadobio je posekotinu iznad oka i više udaraca u predelu glave, a tokom incidenta pojavili su se i pripadnici šavničke policije. Policija je privela Danila J. u stanicu policije a tužilaštvo je konstatovalo da u njegovim "radnjama", koji je inače povratnih u vršenju sličnih dela, nema krivične odgovornosti, već je "dobio" prekršajnu prijavu u redovnom postupku'' - piše u saopštenju.

Zbog incidenta je zasedalo Nastavničko veće koje je ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću uputilo hitan dopis sa zahtevom da ih zaštiti od takvih i sličnih incidenata.

- Zaposleni u ovoj ustanovi ovaj napad osećaju kao napad na sve nas i zahtevamo od vas da stanete u zaštitu svih zaposlenih u ovoj ustanovi - navodi se u dopisu Nastavničkog veća koje je potpisalo 27 radnika.

- Nečuveno je i poražavajuće za Crnu Goru da se batinama uteruje lažni patriotizam od strane onih koji očigledno predstavljaju opasnost za bezbednost građana. Nakon što je Bajo Zorić v.d. direktora Obrazovnog centra u Šavniku pretučen, nakon što je Miholjski zbor iz najbolje namere i iskrenih pobuda podelio deci novogodišnje paketiće, ne možemo da se ne zapitamo kuda sve ovo vodi? Mi ne možemo nemo da posmatramo kako nasilnici, koji su u ogromnoj manjini, uteruju strah u kosti batinama i dripačkim ponašanjem (praštajte za ovo dripački, ali pristojniju reč ne možemo naći) ali ne želimo da budemo država umesto države - piše u saopštenju "Miholjskog zbora".

Oni su pozvali policiju i tužilaštvo da najoštrije reaguje u ovom slučaju pošto se radi o povratniku poznatom po nasilničkom ponašanju.

- Da podsetimo javnost da je Danilo J. poznat po nasilničkom ponašanju, ali i bliskosti sa lokalnim policijskim strukturama u čijem društvu je često viđen, naročito na tzv. komitskim skupovima. Široj javnosti je postao poznat po snimku na kom drži pištolj i preti vicepremijeru Abazoviću i ministru unutrašnjih dela Sekuloviću, te vređa vernike SPC.  Ukoliko nadležni ne reaguju, smatraćemo onda da su dečiji paketići veća opasnost za građanski mir nego osobe sa dosijeom koje se slobodno šetaju i sprovode samo njima znanu pravdu i da su pod zaštitom određenih struktura iz policije - piše u saoptenju, i dodaju da pružaju punu podršku Zoriću, a od policije da čuva red i mir.

BONUS VIDEO: SRUŠIĆU AVION - Incident na letu Bilund-Tuzla zbog vanrednog sletanja na beogradski aerodrom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)