SMENA BEZ OBRAZLOŽENJA: Damjanović više nije direktor Uprave prihoda i carina

Z. Z.

23. 10. 2021. u 07:39

BEZ posebnog obrazloženja, na telefonskoj sednici, kada je većina čelnika vlade van države, odlučeno je da se smeni, ili kako su objasnili iz izvršne vlasti, da se ne produži status v. d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandru Damjanoviću.

СМЕНА БЕЗ ОБРАЗЛОЖЕЊА: Дамјановић више није директор Управе прихода и царина

Foto Privatna arhiva

Kritike zbog te odluke stižu sa svih strana.

Damjanović je postavljen za vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina, nakon što su sjedinjene četiri uprave, u martu. Očekivalo se da se imenuju pomoćnici, a umesto toga stigla je odluka da on bude smenjen. Za novog v. d. imenovana je Milena Petričević, koja je ranije radila u kabinetu Duška Kneževića, odbeglog biznismena koji je na međunarodnim poternicama.

Vest o smeni Damjanovića iznenadila je mnoge, i one u vladajućoj većini i u opoziciji, a razlog je što je za šest meseci, kako je ocenjeno, postizao značajne rezultate. Ostvarena je rekordna naplata prihoda, zaplenjena najveća količina kokaina na Balkanu, čak tona i 400 kilograma, te počelo sprečavanje šverca cigareta. Osim toga, počela je potpuna implementacija zakona o elektronskoj fiskalizaciji.

Damjanović je zatražio Milojku Spajiću, ministru finansija, da obrazloži svoju odluku. Čekaće, kaže, da se ministar vrati sa službenog putovanja, koji je u tronedeljnoj poseti SAD. On nije jedini koji očekuje odgovor Spajića. To su učinili i iz Saveza građana CIVIS.

Iz opozicionog SDP-a je ocenjeno da je smena Damjanovića posledica toga što Spajić nije mogao politički da ga kontroliše.

Kome je smetao?

- Vlada nastavlja da širi negativan trend "seče" kadrova koji su savesno i odgovorno radili svoj posao - kazao je lider Radničke partije Maksim Vučinić.

- Damjanović je ostvario značajne rezultate, naročito u sprečavanju šverca cigareta, kao i prilikom nedavne akcije zaplene tone i po kokaina u Mojanovićima kod Podgorice.

Ostaje pitanje kome je smetalo što Damjanović savesno i odgovorno obavlja svoj posao?

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)