CRNOGORSKI ADVOKATI PREKIDAJU ŠTRAJK: Advokatska komora podržala protokol za izmenu zakona o fiskalizaciji

I. D. S.

30. 07. 2021. u 18:20

CRNOGORSKI advokati od ponedeljka prekidaju štrajk nakon nešto više od dva meseca. Strukovna komora glasala je za protokol za izmenu Zakona o fiskalizaciji, a za prekid obustave rada glasalo je 417 advokata, dok je protiv bilo njih 243.

ЦРНОГОРСКИ АДВОКАТИ ПРЕКИДАЈУ ШТРАЈК: Адвокатска комора подржала протокол за измену закона о фискализацији

Foto Arhiva

Usvojeni protokol podrazumeva da će se formirati radne grupe koje bi trebalo da usaglase rešenja koja će omogućiti Upravi prihoda da blagovremeno i delotvorno evidentira promet u plaćanju kod advokatske delatnosti. Takođe, obezbediće poštovanje nezavisnosti i samostalnosti advokature u skladu sa njenim ustavnopravnim statusom.

U protokolu se navodi i da će do kraja godine nadležni organi u primeni postojećih zakonskih propisa imati u vidu ovaj protokol i nameru da se zakon izmeni kako bi se pronašlo prihvatljivo rešenje za obe strane.

Nakon neuspelih pregovora sa predstavnicima Ministarstva finansija, a povodom izuzimanja advokature iz Zakona o fiskalizaciji robe i usluga, advokati su krenuli u pregovore sa Ministarstvom pravde, kao posrednikom resora Milojka Spajića i Komore.

Na sastanku između predstavnika Advokatske komore Crne Gore, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i rukovodilaca Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava i predstavnika Ministarstva finansija i Vlade konačno je došlo do pomaka u pregovorima, pa su advokati odlučili da prekinu štrajk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024