SKRENULI SA OZNAČENE STAZE: Završena akcija spasavanja dvoje Belgijanaca na Durmitoru

M. S.

22. 06. 2021. u 10:14

JUTROS oko 2.30 časova na Durmitoru, u reonu Malog međeda, završena je dramatična akcija spasavanja dvoje povređenih planinara, državljana Belgije.

СКРЕНУЛИ СА ОЗНАЧЕНЕ СТАЗЕ: Завршена акција спасавања двоје Белгијанаца на Дурмитору

Foto: GSS

- Državljani Belgije su pronađeni povređeni i posle ukazane pomoći, predati su Službi hitne pomoći na Žabljaku, saopšteno je "Novostima" iz Službe gorskog spasavanja Crne Gore, čiji pripadnici su satima tragali na Durmitoru za ženom i muškarcem, posle poziva za pomoć, upućenog putem OKC 112.

Foto: GSS

- U pitanju su državljani Belgije stari 26 i 25 godina. Oni su izašli sa markirane staze, okliznuli se četrdesetak  metara niz padinu. Potom su ostali zaglavljeni u nepristupačnom delu. Žena je imala povrede glave, dok je muškarcu povređena ruka. Srećom, pronađeni su, spašeni i nadamo se da će ubuduće  oni kao i svi koji dolaze ne samo na Durmitor, voditi računa o pravilima ponašanja i kretati se isključivo označenim stazama, kako bi se izbegli nemili događaji. Ovoga puta, sve se srećno završilo - kažu iz Gorske službe spasavanja Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)