KNEŽEVIĆ POZVAO BEČIĆA I ABAZOVIĆA NA DOGOVOR: Ako toga ne bude, biće raspisani novi izbori

Tanjug

18. 06. 2021. u 12:10

POSLANIK i jedan od lidera najuticajnijeg vladajućeg Demokratskog fronta Milan Knežević pozvao je danas lidere Demokrata i URA, Aleksu Bečića i Drtana Abazovića na dogovor o izlasku iz krize vlasti u Crnoj Gori, ukoliko, kako je rekao, ne žele da idu sa DPS-om Mila Đukanovića.

КНЕЖЕВИЋ ПОЗВАО БЕЧИЋА И АБАЗОВИЋА НА ДОГОВОР: Ако тога не буде, биће расписани нови избори

Milan Knežević / Foto V. K.

- A, ako dogovora ne bude biće raspisani novi izbori - poručio je Knežević i istakao da Demokratski front neće trpeti poniženja.

 - Niko nije mogao verovati da će devet meseci posle izbora premijer Zdravko Krivokapić, vicepremijer Dritan Abazović i predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, zajedno sa poslanicima DPS, koji su isključeni iz Srpske pravoslavne crkve, glasati za Rezoluciju o Srebrenici i na taj način direktno optužiti Srbiju i srpski narod za genocid - rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, nova parlamentrana većina, koja je sinoć konstituisana u crnogorskom parlamentu, moraće da se formalizuje ukoliko to žele Bečić i Abazović, a ukoliko to ne žele, moraće, kaže, da razgovaraju sa Demokratskim frontom koji je napustio Skupštinu i neće dozvoliti nikakva poniženja srpskog naroda.

- Demokratski front je jasno poručio da želi da razgovara sa onima koji tvore parlamentarnu većinu i koji su 4. decembra prošle godine dali podršku Zdravku Krivokapiću - kazao je Knežević i dodao:

 - Ukoliko oni žele da prave koaliciju sa DPS-om, prihvatićemo to kao činjenično političko stanje i jasno ćemo se odrediti prema tome.

A, ako, kako je naveo, žele resetovanje odnosa i izbor nove vlade, pojačanu sa predstavnicima Bošnjačke stranke i stranaka albanske manjine, spremni smo na taj model kao jedan od načina izlaska iz političke krize.

- Ako ne žele, izglasaćemo prelaznu vladu, vladu koministara koja će organizovati prevremene izbore i imati cilj da očisti birački spisak i organizuje popis stanovništva. Nakon toga neka građani daju sud o svemu što se desilo od 30.avgusta do danas - naveo je Kežević.

DPS je nakon glasanja o Rezoluciji o Srebrenici, ističe, jasno poslala poruku da je spremna za koaliciju sa evropskim delom parlamentarne većine misleći pritom jasno na Demokratsku Crnu Goru i URU Dritana Abazovića.

- Što se tiče DF, neka im je srećno, radi se o brutalnoj izdaji i prodaji glasova građana koji su 30.avgusta glasali protiv Mila Đukanovića.

Kad god smo kritikovali Krivokapcića zbog spoljnopolitičkih i unutrašnjih poteza, kritikovali su nas da želimo da se vrati Milo Đukanović, a upravo je sinoć Krivokapić zajedno sa Bečićem i Abazoviće, glasajući za Rezoluciju o Srebrenici, poslao jasnu poruku da se Đukanović vratio u parlament - zaključio je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a