NEKA VAS GOSPOD VODI, KREPI I OSNAŽUJE! Matica srpska - Društvo članova u Crnoj Gori uputila čestitke Joanikiju

V.K.

30. 05. 2021. u 23:16

MATICA srpska-Društvo članova u Crnoj Gori uputila je čestitke Mitropoliji crnogorsko primorskoj i Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu Joanikiju Mićoviću.

НЕКА ВАС ГОСПОД ВОДИ, КРЕПИ И ОСНАЖУЈЕ! Матица српска - Друштво чланова у Црној Гори упутила честитке Јоаникију

Foto: Arhiva V.N.

- Vaše Visokopreosveštenstvo, istinski smo radosni zbog Vašeg dolaska na tron slavnih cetinjskih mitropolita, na naše mesto nad mestima, na mesto Vere, Nade i Ljubavi. Sigurni smo da je Vašim izborom naša draga Srpska pravoslavna crkva imala u vidu, kako našu slavnu prošlost tako isto i našu sadašnjicu, a sve u ime bolje budućnosti svih dobroželjatelja čovekove bogolikosti i hristolikosti. Dostojanstvo sa kojim svih ovih godina gradite pred svojim vernim narodom, samo sobom i više nego dovoljno, svedoči Vašu mitropolitsku Dostojnost. Neka Vas Gospod, kao i do sada, vodi, krepi i osnažuje!

Celivajući Vašu arhijerejsku desnicu, predsednik Matice srpske-Društvo članova u Crnoj Gori Jelica Stojanović - navodi se u čestitki, kao i Eparhiji budimljansko-nikšićkoj upućenoj Njegovom preosveštenstvu episkopu Metodiju (Ostojiću):

- Vaše Preosveštenstvo, bratski i sestrinski obradovani, čestitamo Vam jučerašnji izbor za episkopa budimljansko-nikšićkog. Sigurni smo da će sa Vašim dolaskom naša Eparhija nastaviti da svojom punoćom obogaćuje naš duhovni život i da ćemo zajedno sa Vama, Vašim molitvama i mudrim odlukama, ostati odani našoj Svetoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, verni našem svetosavskom putu i dostojni Hristovom odzivu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)