MEDOJEVIĆ OŠTRO O KRIVOKAPIĆEVIM PLANOVIMA: Ova vlada više nema većinu, zapali smo u duboku krizu

Novosti online

19. 03. 2021. u 11:51

VLADA Crne Gore više nema parlamentarnu većinu, prekrojena je volja birača zbog političkih odluka premijera Zdravka Krivokapića, i njegovog političkog "preletanja" u koaliciju čiji ga birači nisu glasali, ocenio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

МЕДОЈЕВИЋ ОШТРО О КРИВОКАПИЋЕВИМ ПЛАНОВИМА: Ова влада више нема већину, запали смо у дубоку кризу

Foto D. Milovanović/Arhiva

Medojević smatra da je premijer Zdravko Krivokapić svojim odlukama promenio strukturu parlamentarne većine i svesno diskreditovao ekspoze na osnovu koga je izabran.

- Ova Vlada više nije ekspertska, ni nestranačka, već politička Vlada koju čine dve partije - URA i Demohrišćanska partija (u osnivanju) premijera - ocenio je Medojević.

On je kazao da je to grubo kršenje dogovora Krivokapića sa liderima partija parlamentarne većine i nova politička realnost.

- Imamo duboku političku krizu, krizu parlamentarne većine, a sad i krizu legitimiteta Vlade - rekao je Medojević.

On je poručio da će se zato zalagati da se u parlamentarnoj većini postigne dogovor o čišćenju biračkog spiska, promenama u tužilaštvu, regulisanju rada Radio televizije Crne Gore, kako bi prestao da bude servis Demokratske partije socijalista (DPS).

Medojević je kazao da će se zalagati i za usvajanje mera za sprečavanje kupovine birača novcem od šverca droge i cigareta, sprečavanje učešća mafije na izborima kao i za druge potrebne promene, kako bi u razumnom roku bili održani prvi slobodni i demokratski izbori.

- Izbori na kojima će građani odlučiti da li žele demontažu DPS-a, zabranu rada te stranke, hapšenje lopova koji su 30 godina pljačkali državu, zamrzavanje imovine u zemlji i inostranstvu državnih funkcionera prethodnog režima, ili žele da žive u korupciji, kriminalu i siromaštvu, kao robovi prve i druge familije - rekao je Medojević.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)